nieuws

Eerste drie routes Logistiek Live bekend

Warehousing

Quantore, Deli XL, Coolcat en Bas Group, bekend van ketens als Dixons, Dynabyte en Mycom. Dat zijn de eerste bedrijven die bekend zijn gemaakt voor Logistiek Live, het evenement waarbij per bus een aantal logistieke topbedrijven worden bezocht. De keynote-spreker van de dag is Ron Kars, Logistiek Manager van het Jaar 2012.

Eerste drie routes Logistiek Live bekend

Het evenement Logistiek Live is een vervolg op het vorig jaar gelanceerde “WMS-dag Live”. De naam is veranderd om de focus breder te trekken dan alleen WMS. Dit jaar zullen er ook bedrijven worden bezocht waar een geïntegreerd ERP-systeem tot logistieke verbeteringen heeft geleid, of mechanisering of een nieuw intern transport-systeem.

 

Tijdens de dag komen deelnemers ’s ochtends bij elkaar op een centraal punt in Nederland. Hier wordt de plenaire presentatie verzorgd door Ron Kars van Technische Unie. De Logistiek Manager van Het Jaar van 2012 zal onder andere aangeven waar een bedrijf op moet letten tijdens het orienteren op een nieuw logistiek systeem. Na de het plenaire deel splitsen de deelnemers zich op in groepen, om in touringcars naar een logistiek bedrijf af te reizen. Iedere deelnemer kiest van tevoren een route.

 

Voor de bedrijfsbezoeken zijn momenteel drie van de in totaal acht routes bekend:

 

Route 1. Quantore

Quantore verzorgt als groothandel de inkoop en distributie van kantoorbenodigdheden voor meer dan vijfhonderd kantoorspecialisten. Tijdens het bezoek geeft het bedrijf onder andere uitleg over het gebruik van het WMS-systeem van leverancier Centric.

 

Route 2. Coolcat en Bas Group

Tijdens deze route worden klanten van de IT-dienstverleners Diract IT en Cadran bezocht. Bij Coolcat in Houten wordt het logistiek proces bekeken dat is afgestemd op de Fashion Retail en een naadloze integratie van retourstromen. Vervolgens wordt een bezoek gebracht aan BAS Group, eigenaar van ketens als Dixons, Mycom en Dynabyte.

 

Route 3. Deli XL

Sinds november 2011 zijn vijf sites van Deli XL live gegaan met de supply chain-oplossingen van softwareleverancier Manhattan Associates. Tijdens het bedrijfsbezoek wordt uitgelegd hoe deze oplossing het mogelijk heeft gemaakt de effectiviteit van leveringen te vergroten en de geleverde services te verbeteren.

 

Logistiek Live wordt georganiseerd door Logistiek Magazine en Logistiek.nl en vindt plaats op donderdag 4 oktober. Meer informatie over het evenement is te vinden op www.logistieklive.nl

Reageer op dit artikel