nieuws

Roboziner: multi-inzetbare truck met korte ROI

Warehousing

Een samenwerking tussen heftruckleverancier Crepa, de Duitse smallegangentruck producent Magaziner en AGV-specialist Frog heeft onlangs geleid tot de introductie van de Roboziner. Deze combitruck, die zowel bemand als onbemand kan werken, heeft als voordeel dat hij inzetbaar is in nieuwe en bestaande magazijnsituaties. De terugverdientijd van de truck is te realiseren binnen twee jaar.

Roboziner: multi-inzetbare truck met korte ROI
Roboziner van Crepa

De Roboziner maakt bij de inzet in een magazijn gebruik van de bestaande smallegangen infrastructuur. Deze combitruck, die een hefvermogen heeft van twee ton, is voorzien van het zogeheten ‘Free Ranging on Grid System’ van Frog. Met dit systeem kan het voertuig zich snel en nauwkeurig positioneren, hetgeen volgens de ontwikkelaars van deze truck moet resulteren in een hoge werksnelheid.

3D-camerasysteem
De machine is rondom beveiligd door een botsdetectiesysteem en controleert tijdens het rijden of het gangpad vrij is van obstakels ongeacht de hefhoogte. De Roboziner kan daarnaast dankzij een 3D-camerasysteem uitermate nauwkeurig gepositioneerd worden in gangpaden van zowel nieuw te bouwen als bestaande palletstelling configuraties.

Hoge veiligheidswaarborging
De Roboziner beschikt over sensoren waarmee de pallet en de vrije palletpositie in de stelling gecontroleerd kunnen worden. De combitruck heeft volgens de ontwikkelaars als grote voordeel dat het aspect veiligheid gewaarborgd blijft dankzij de diverse detectiesystemen. Ook is de Roboziner, in plaats van een conveyor systeem, geschikt voor het aan- en afvoeren van pallets.

Lage kosten bij inzet
Volgens Crepa zorgen de ‘doordachte eenvoud en beperkte operationele kosten’ van de Roboziner voor aanzienlijke besparingen bij de operationele inzet. De terugverdientijd is te realiseren binnen twee jaar bij een dagdienst van acht uur. De eerste machines worden op dit moment door Frog ingeregeld bij een klant in Moerdijk.

Lees ook:


Combitruck herkent de weg in het magazijn
Orderverzameltruck met hoog bestuurderscomfort

Reageer op dit artikel