nieuws

Rhenus vestigt zich op Ekkersrijt

Warehousing

Duitse logistiek dienstverlener Rhenus Contract Logistics gaat zich vestigen op het oostelijke deel van het huidige Betonsonterrein op Ekkersrijt in Son en Breugel.

Rhenus vestigt zich op Ekkersrijt

Heembouw herontwikkelt het Betonsonterrein in opdracht van Van Nieuwpoort, de eigenaar van Betonson. Een gedeelte van de productie van Betonson wordt overgeheveld naar de vestiging in Kampen waardoor ruimte ontstaat voor het nieuwe bedrijfspand van Rhenus.

 

Duurzaam dc

De logistiek dienstverlener heeft een langdurige huurovereenkomst gesloten met Dok Vast. “Als ontwikkelaar op het gebied van duurzaam vastgoed is het ons streven om op Ekkersrijt het meest duurzame distributiecentrum in Nederland te laten bouwen”, aldus Jos Klanderman, directeur van Dok Vast.

 

Op industrieterrein Ekkersrijt heeft Rhenus de mogelijkheid om een pand te bouwen dat aan alle klanteisen voldoet. Samen met de ligging aan de A50 en A2 heeft het bedrijf doen besluiten de bouw van een nieuw pand te realiseren. “Een combinatie van commerciële successen en een optimalisering van de business van onze huidige klanten heeft ons doen besluiten om te kijken naar mogelijkheden van uitbreiding”, licht Alphons van Erven, divisiedirecteur van Rhenus Contract Logistics toe. Raimond Weenink Bedrijfsmakelaardij trad op als bemiddelaar.

 

Extra arbeidsplaatsen

Het nieuwe pand omvat 55.000 m2 en is ontworpen door Habeon Architecten. De bouw start na de zomer. De oplevering van de eerste unit wordt verwacht in februari 2013. De oplevering van het totale pand is gepland voor 1 mei 2013. In dit pand zullen na oplevering een aanzienlijk aantal arbeidsplaatsen worden gerealiseerd.

 

In juni dit jaar opende Rhenus al een nieuw bedrijfspand in Tilburg. Met de nieuwe vestiging beschikt Rhenus Contract Logistics in Nederland over acht logistieke centra van waaruit de Europese supply chain activiteiten voor e-commerce, healthcare en technology industrie worden uitgevoerd.

 

Reageer op dit artikel