nieuws

McGregor bouwt centraal dc in Waalwijk

Warehousing

Modeconcern McGregor Fashion Group, bekend van de merken McGregor, Gaastra en ADAM begint na de zomervakantie op logistiek bedrijvenpark Haven Zeven in Waalwijk met de bouw van een nieuw distributiecentrum. In het pand, dat verrijst op een perceel van 23.000 vierkante meter, concentreert McGregor de volledige logistiek.

McGregor bouwt centraal dc in Waalwijk
artist impression Mc Gregor distributiecentrum in Waalwijk

“We maken een sterke groei door. Het is niet praktisch om vanuit verschillende distributiecentra te werken. In Waalwijk hebben we al extra magazijnruimte bij moeten huren. Die spreiding over verschillende vestigingen is uit oogpunt van efficiency en kostenbeheersing niet handig”, stelde Kees Schimmel, directeur logistiek bij McGregor, onlangs in het Brabants Dagblad.

Verschillende distributiecentra
McGregor heeft nu nog distributiecentra in Helmond, Oldenzaal en Waalwijk. Vanuit Helmond worden de eigen winkels bevoorraad. De schoenen worden vanuit Oldenzaal verstuurd. Het distributiecentrum voor de detailhandel is gevestigd in Waalwijk.

Logistiek bundelen
Het nieuw te bouwen distributiecentrum op Haven Zeven is volgens Schimmel groot genoeg om alle logistieke activiteiten te kunnen bundelen en om de verwachte groei op te kunnen vangen.

Dc krijgt drie verdiepingen
Onder regie van planontwikkelaar Roozen van Hoppe uit Haghorst bouwt McGregor op een perceel van 23.000 vierkante meter een distributiecentrum met drie verdiepingen. In totaal is er straks 45.000 vierkante meter distributieruimte beschikbaar. Daarbij komen ook kantoren. Het hoofdkantoor van McGregor Fashion Group blijft in Driebergen.

Bouw start na zomervakantie
Schimmel zegt in het Brabants Dagblad verder dat hij verwacht dat kort na de bouwvakantie de eerste paal de grond in kan. De oplevering is gepland voor 1 juli volgend jaar. Tot eind volgend jaar zal McGregor bezig zijn met het inrichten van het distributiecentrum, de verhuizingen en het proefdraaien met nieuwe magazijnsystemen.

Logistieke hotspot Waalwijk
De keuze voor Waalwijk van het modeconcern is vooral ingegeven door de gunstige ligging, snelle verbindingen met de rest van Nederland en de ontwikkeling die de gemeente doormaakt als logistieke hotspot. Volgens Schimmel is ook een pluspunt dat Haven Zeven een afgesloten bedrijvenpark is, waardoor de kans op inbraken minder is.
Verder speelt de haven een rol. De producten van McGregor komen in containers aan in Rotterdam. Vervolgens worden ze grotendeels per schip naar Waalwijk getransporteerd.

Keuze logistiek dienstverlener
De komende tijd moet het modeconcern beslissen met welke logistiek dienstverlener het in zee gaat. DHL, TNT en Fashion Wheels zijn uitgenodigd om aanbiedingen te doen voor de logistieke dienstverlening vanaf 2014. Met alle drie deze bedrijven heeft McGregor ervaring opgedaan. In Waalwijk gebeurt dat met DHL, in Oldenzaal met TNT Fashion en in Helmond met Fashion on Wheels.

Lees ook:


VanHaren Schoenen bouwt nieuw magazijn in Waalwijk


Spar neemt eerste fase dc in Waalwijk in gebruik

Reageer op dit artikel