nieuws

Kooiker investeert in opslagcapaciteit

Warehousing

Kooiker Groep uit Grou breidt zijn opslag uit. Het transport- en overslagbedrijf bouwt voor 2,8 miljoen euro een nieuwe loods in Leeuwarden. Dat meldt de Leeuwarder Courant. In de nieuwbouw moet melk- en weipoeder worden opgeslagen.

Kooiker investeert in opslagcapaciteit

Kooiker koerst op de enorme expansiedrift van de zuivelindustrie, waaronder Friesland Campina. Transporteurs profiteren straks ook hiervan. Kooiker neemt een voorschot op de groei en bouwt een nieuwe opslagloods van 5.500 vierkante meter groot pal naast die van dochteronderneming Althuisius.

 

Aansluiting met multimodale terminal

De nieuwbouw sluit aan bij de even verderop gelegen containerhaven van Multi Model Container Services (MCS), gebouwd voor het transport van melkpoeder en gecondenseerde melk. Het eerste vrachtschip wordt op 30 juli verwacht.

 

Kooiker beschikt over in totaal 38.000 vierkante meter aan opslagruimte in Leeuwarden, Grou, Franeker en Harlingen. Die laatste vestigingsplaats ruilt de onderneming om voor Leeuwarden omdat het gunstiger ligt. Het bedrijf werkt onder meer voor Heineken, Rockwool, Imperial Tobacco en FrieslandCampina.

Reageer op dit artikel