nieuws

Telescopische transportband is efficienter en veiliger

Warehousing

Caljan Rite-Hite heeft een geheel nieuwe telescopische transportband ontworpen. De Belt Track Comfort generatie 2 is veiliger en comfortabeler voor de dockmedewerkers, die regelmatig vele dozen uit volle donkere containers of trailers moeten lossen, of andersom.

Telescopische transportband is efficienter en veiliger
Caljan Rite-Hite Belt Track Comfort

Opvallend zijn de rondere vormen van de telescoopconveyor ten opzichte van de nogal hoekige voorganger. Verder valt de LED-verlichting op aan de voorzijde en aan de onderzijde, die de donkere laadruimte veel beter verlicht. “Statistieken met betrekking tot ongevallen en beroepsziekten bij magazijnen, hubs en distributiecentra tonen aan dat het intensieve laden en lossen van dozen vanwege het vele tillen en bukken zeer ongezond is voor met name de rug van de dockmedewerkers”, verklaart Caljan RiteHite directeur Henk van den Dijk. Dit is volgens hem mede afhankelijk van het aantal te tillen colli per dag, het gewicht van de pakketten en dozen, het werktempo en de hoge doorloopsnelheid. “Door de werkomgeving veiliger en comfortabeler te maken voor deze dockmedewerkers, kan het management het risico op ongevallen en overbelasting minimaliseren en daarmee dus medewerkers tevreden en gezonder houden.”

 

Opties en veiligheid

De heldere LED-verlichting op de onderzijde en aan de voorzijde van de telescopische conveyor wordt door sensoren automatisch geactiveerd in een donkere werkomgeving. Optioneel kan de transportband aan de werkzijde worden uitgerust met een verkoelende ventilator. Ook is het mogelijk om een opklapbaar werkplatform met variabele werkhoogte aan te koppelen, waamee de operator de transportband elektro-hydraulisch kan verhogen of verlagen naar een til-, buk- en afzethoogte, die meer comfortabel is. Openingen tussen de telescoopsecties zijn afgedicht, zodat pakketten, kleding en lichaamsdelen daar niet plotseling tussen kunnen komen. De ronde neus biedt geen scherpe randen meer aan de voorzijde en voorkomt snijwonden en blauwe plekken bij het bedienend personeel.

Reageer op dit artikel