nieuws

Nieuw distributiecentrum voor Merak met AGV’s

Warehousing

Nieuw distributiecentrum voor Merak met AGV’s
Merak AGV Egemin

Informatiebeheerder Merak heeft zijn zesde distributiecentrum in gebruik genomen in Schelle (B). Het transport in het distributiecentrum verloopt met automatisch geleide voertuigen (AGV’s) van Egemin. De totale investering van Merak bedroeg 9 miljoen euro.

Egemin leverde de beide automatisch geleide voertuigen (AGV) van het type FLV1010NL voor het automatische transport van archiefdozen in het distributiecentrum. Deze zijn lasergestuurd en geschikt voor het transporteren van europallets tot 1.000 kg die ze tot een meter hoog kunnen heffen. Omwille van hun compacte bouw zijn de AGV’s goed geschikt om snel te manoeuvreren tussen de magazijnstellingen en doorgangen. Naast het intern transport van archiefdozen nemen de AGV’s ook het transport van archiefdozen voor vernietiging en de flow van lege stapels europallets voor hun rekening. Het nieuwe distributiecentrum heeft een oppervlakte van 11.000 m². Dat is goed voor een opslagcapaciteit van 300 kilometer rekken met plaats voor 1,5 miljoen archiefdozen.

 

Operationele kosten

Automatisch geleide voertuigen zorgen volgens de leverancier voor een directe verlaging van de operationele kosten en verhogen het rendement van het intern transport. Egemin ontwerpt en bouwt de AGV’s en hun software altijd op maat van de specifieke toepassing op basis van standaardcomponenten en -concepten.

Reageer op dit artikel