nieuws

Lidl bouwt distributiecentrum van 50.000 m2

Warehousing

Lidl heeft de eerste steen gelegd van een nieuw distributiecentrum. Het magazijn moet bijdragen aan de uitbreidingsplannen van de Duitse supermarktorganisatie en zal de taken van het verouderde dc in Bornem overnemen, zo meldt de website van Retail Detail.

Lidl bouwt distributiecentrum van 50.000 m2
Distributiecentrum Lidle

Lidl investeert 50 miljoen euro in het nieuwe distributiecentrum in Sint-Niklaas en voor dat geld krijgt het een magazijn dat 45.000 vierkante meter beslaat, verdeeld over twee ruimtes. Een van de ruimtes is bedoeld voor de wekelijkse non-foodacties, zo schrijft Retail Detail, het andere grotere deel zal foodartikelen bevatten. Binnen dit deel is opnieuw een afscheiding gemaakt voor 10.000 m2 aan koel- en diepvriesruimte. De goederen worden gebracht en gehaald via 118 laaddocks.

Vloerverwarming in magazijn
Om het pand te verwarmen heeft Lidl gekozen voor vloerverwarming, dit zou de warmte beter vast moeten houden dan verwarming via hete lucht blazers. Ook wordt de warmte gebruikt die de generatoren van de koelcellen produceren.

Honderd man personeel
De oplevering van het pand staat gepland voor de tweede helft van 2013 en zodra het pand gereed is zal het werk bieden aan honderd personeelsleden. Het oude pand in Bornem wordt gesloten zodra het nieuwe operationeel is.

Reageer op dit artikel