nieuws

Heftruckchauffeur van Geodis wint ‘Linde HeftruckCup 2012

Warehousing

Heftruckchauffeur Daniël Andruszkow van Geodis uit Almere heeft de Linde Heftruckcup 2012 gewonnen. Met snelheid en precisie wist hij de concurrentie achter zich te houden. “Ik had niet verwacht te zullen winnen”, aldus een blijde Daniël. “De andere chauffeurs waren ook zeer goed.”

Heftruckchauffeur van Geodis wint ‘Linde HeftruckCup 2012
Linde Heftruckcup 2012

De Linde HeftruckCup is een wedstrijd voor heftruckchauffeurs en wordt elk jaar georganiseerd door MotracLinde, importeur van Linde hef- en magazijntrucks. In twee voorronden en een finaleparcours laten zij hun snelheid en behendigheid op de heftruck zien. Er wordt afwisselend gereden op een heftruck en een reachtruck. Dit jaar bestond het wedstrijdparcours uit het stapelen van mini-vaten en het achterwaarts verplaatsen van twee pallets met frisdrankkratten. Beide parcoursen worden op tijd gereden. Dit jaar verschenen 27 heftruckchauffeurs aan de start.

 

Precisie en snelheid

In het eerste parcours draaide het om precisie. De heftruckchauffeur moest met een op een van de vorken geplaatste miniatuur heftruck, een klein vaatje oppakken. Deze werd vervolgens verplaatst naar de andere kant. Deze handeling verrichtte hij nog twee keer, tot een piramide van de vaatjes was gemaakt. Het tweede parcours was meer gericht op snelheid. In vier minuten moesten twee pallets met frisdrankkratten worden opgepakt en binnen de lijnen achterwaarts verplaatst.

 

Theorie

In de theorieronde werd de kennis op het gebied van veiligheid en techniek van de heftruck getest. Uiteindelijk verreden de beste tien uit de voorrondes en de theorieronde vervolgens het finale parcours. Door het plaatsen van gewichten met de vorken van een reachtruck aan een vlagconstructie werd in drie keer de vlag gehesen. Uiteraard ook hier de regel: wie het snelst is, wint. Daniel Andruszkow, werkzaam als heftruckchauffeur via OTTO Work Force bij de Almeerse vestiging van Geodis, bleef in alle disciplines de andere chauffeurs voor.

 

StaplerCup

Winnaar Daniël Andruszkow zal samen met de nummers 2 en 3 van de HeftruckCup, Nederland vertegenwoordigen bij de International Championship bij de Linde StaplerCup in Aschaffenburg/Duitsland. Tweede werd Arno Meulenaarsgraf, meewerkend voorman bij Fetim en derde is geworden Karl Franko Wilms van Rhenus Logistics. De International Championship vindt dit jaar plaats op 21 en 22 september in Aschaffenburg, Duitsland. De Staplercup is een jaarlijks terugkerend evenement georganiseerd door de Duitse heftruckfabrikant Linde. Inmiddels is dit kampioenschap, dat ooit begon als Duits kampioenschap heftruckrijden, uitgegroeid tot een internationaal evenement.

Reageer op dit artikel