nieuws

Hangbaan verwerkt en verzamelt orders in één

Warehousing

Met zijn ‘Fulfilment Factory’-concept heeft magazijninrichter SSI Schäfer een compleet nieuw modulair systeem voor gecombineerde orderverwerking van verschillende verkooptrajecten voor zowel B2B-, als B2C-klanten.

Hangbaan verwerkt en verzamelt orders in één
Fulfilment Factory

Tot nu toe beschouwen veel grootwinkelorganisaties beide stromen (B2B/B2C) als onverenigbaar om productiviteitsproblemen te voorkomen. De Fulfilment Factory laat volgens volgens SSI Schäfer zien dat het anders kan.  Dankzij dit nieuwe transport- en sorteersysteem voor losse goederen versmelten de logistieke processen van zowel zendingen voor filialen als voor webwinkelbestellingen tot één geïntegreerd verwerkingsproces.

 

Hangbaansysteem

De basis van de Fulfilment Factory is een hangbaansysteem voor het sorteren van hangende kleding. Behalve kleding is het mogelijk om er speciale tassen en smalle, verticale orderverzamelbakken aan te hangen, die automatisch aan de onderkant kunnen worden geleegd. Hierin leggen medewerkers enkelstuks verpakte producten. Aansluitend volgt automatisch het sorteerproces in twee of drie stappen en gaan de gesorteerde stukken in de juiste volgorde en gerangschikt per zending naar een paktafel. Daarmee is het mogelijk om zowel batchpicking, productsortering als verzendklaar maken in één vloeiend proces onder te brengen volgens het principe goederen-naar-man. En dat dus voor zendingen die bestemd zijn voor verschillende verkoopkanalen.

Reageer op dit artikel