nieuws

Cloud, wielrennen en logistiek

Warehousing

ICT Automatisering zet vol in op cloud oplossingen. Dat werd duidelijk tijdens de klantendag die onlangs in Rotterdam werd gehouden. Oud prof-wielrenner Maarten Ducrot zorgde als gastspreker voor tegenwicht met een knipoog. “Cloud, daar gaat de wereld van naar de klote.” De verloting van een racefiets maakte het wielren thema van de dag compleet.

Cloud, wielrennen en logistiek

2011 was een belangrijk jaar voor ICT Automatisering. In dat jaar vond er een herformulering van de strategie plaats. Omdat de onderneming landoverschrijdend opereert is er voor gekozen om de holdingnaam ICT Automatisering voortaan te gaan gebruiken in plaats van de naam Humiq. De nieuwe organisatie is in zogenoemde ‘verticals’ ingedeeld. Logistiek is er daar een van. Oud Zetes-man Huub van der Linden leidt dit onderdeel waar 150 medewerkers werken. “We zetten in op modelgedreven ontwerp en ontwikkeling. Dat zorgt ervoor dat het snel gaat en we binnen drie tot zes weken de klant iets kunnen laten zien”, aldus Van der Linden.

 

Iaas, Paas, Saas

ICT Automatisering heeft enige tijd geleden een team opgezet om zich bezig te gaan houden met de ontwikkeling van cloud oplossingen via de platformen Amazone en Microsoft Azure. Iaas, Paas, Saas, sales director Aart Wegink liet het allemaal even de revue passeren. “Cloud oplossingen zijn tot 70 procent goedkoper. In onze Smartdocking oplossing communiceren de scanners bijvoorbeeld rechtstreeks via GPS met een cloud applicatie.”


Voor de afsluiting van de klantendag was oud-profwielrenner Maarten Ducrot gestrikt. Hij vertelde een aantal wielerverhalen waarbij hij de link legde tussen de sport en ICT & logistiek. “ICT wordt in de wielrennerij een beetje raar gebruikt”, aldus Ducrot. Door de oortjes waarmee met de renners wordt gecommuniceerd en de camera’s die iedere beweging volgen wordt volgens Ducrot de droom van de wielrenners flink gedwarsboomd. “Ze willen maar een ding en dat is de Tour de France winnen.”

 

Infobesitas

Ducrot noemt de veelheid aan informatie en de hunkering ernaar infobesitas. Reden voor Ducrot om de relaties van ICT Automatisering even mee te nemen naar de basis van het wielrennen en stukje terug in de tijd te gaan. Hij vertelt bevlogen over hoe het peloton een individuele wielrenner op een tactische manier kan helpen en wat de ongeschreven regels zijn in de wielrennerij.

 

In 1985 begon Ducrot aan een profcarrière bij de Kwantum-ploeg van Jan Raas. Hij deed vijf keer mee aan de Ronde van Frankrijk. Ducrot, die zelf in 1991 naar eigen zeggen ‘voor het morele verval’ stopte met wielrennen, wist één keer zelf de etappewinst te behalen in de Tour.

 

Ducrot sloot zijn speech af met het WK dat in 2010 in Melbourne werd gehouden. Die wedstrijd werd zonder oortjes gereden. “De renners moesten zelf wat bedenken. Dat leverde een prachtige koers op. In mijn ogen de beste ooit.”

 

De klantendag stond volledig in het teken van wielrennen. Aan het einde van de middag werd er een racefiets verloot. Ton van der Leer van Europees Massagoed- Overslagbedrijf (foto) was de gelukkige winnaar en mocht de fiets mee naar huis nemen. De overige deelnemers kregen het boek ‘Wie de trui past, trekke hem aan’ van Ducrot mee naar huis.

Reageer op dit artikel