nieuws

Shimano breidt shuttlesysteem uit

Warehousing

Magazijninrichter en –automatiseerder Savoye heeft van Shimano Europe uit Nunspeet de opdracht gekregen om het huidige PTS shuttlesysteem uit te breiden in combinatie met een transportsysteem en verpakkingsmachines.

Shimano breidt shuttlesysteem uit

Het huidige shuttlesysteem van Savoye, het zogenoemde Picking Tray System(PTS) werd in 2009 geplaatst en telt vijf gangen. De toevoeging telt twee extra gangpaden. Elk gangpad wordt voorzien van een lift, die vier shuttles in staat stelt om tussen de verschillende niveaus te schakelen. De 38 meter lange gangpaden zijn onderverdeeld in 15 verticale secties en 20 sectie in de lengte. Hierdoor kunnen 15.000 trays, met bakken van twee verschillende afmetingen en al dan niet onderverdeeld, worden opgeslagen. De gangpaden zijn 9,30 meter hoog.

Omzetgroei
Het totaal aantal extra trays in het PTS systeem komt met de uitbreiding op 5.760 stuks. Tot op heden is de output van het systeem meer dan bevredigend geweest. Het PTS systeem bedient één vulstation en twee orderverzamelstations met een mogelijke output van meer dan 350 orderlijnen per verzamelstation per uur. De toevoeging is bedoeld om Shimano voor te bereiden op de verwachte groei in de komende jaren. De groei wordt veroorzaakt door toevoegingen in het assortiment en een verwachte omzetgroei. Het Japanse Shimano is een wereldwijde leverancier van fietsonderdelen, visgerei en andere sportartikelen.

Transporteren en verpakken
Het project omvat ook de levering van een transportsysteem, dat bij het zone-picken wordt ingezet en de link wordt tussen de PTS zone en de opslagzone voor volumineuze goederen. Met de toevoeging van twee tray laders en twee verpakkingsmachines(type Jivaro) aan het einde van de lijn wordt verwacht dat de snelheid van verpakken aanzienlijk hoger wordt. Een sorteerder aan het einde van de lijn verdeelt de stroom in drie extra lijnen. Doordat de dozen automatisch worden ingesneden en aangepast op de inhoud zal de hoeveelheid afval verminderen en tevens Shimano in staat stellen om vrachtwagens zo efficiënt mogelijk te laden. Zelfs de transportkosten zullen dalen. De goederen zullen in een nog betere staat bij de klant arriveren, waardoor de klanttevredenheid verder kan toenemen. Met de Jivaro verpakkingsmachines verwacht Shimano het aantal standaard doosformaten terug te brengen van 6 naar 3 varianten. Dit vereenvoudigt het proces verder.

 

Lees ook

Evolutie in geautomatiseerd itempicken(Dossier, 7 feb 2012)

Vleesdistributeur automatiseert magazijn met Savoye(Nieuws, 15 sep 2011)

Savoye ziet Nederland als groeimarkt(Nieuws, 12 nov 2010)

Gazelle verwisselt maatwerk voor ERP en templates (Nieuws, 8 dec 2009)

Shimano installeert innovatief shuttlesysteem(Nieuws, 26 mei 2009)

Reageer op dit artikel