nieuws

Italiaans expressbedrijf schaft Nederlandse sorter aan

Warehousing

De Italiaanse expressvrachtvervoerder BRT (voorheen Bartolini) gaat uitbreiden en opent binnenkort een nieuwe hub in de Italiaanse stad Perugia. Het sorteerproces in de hub gebeurt met een Posisorter van Vanderlande Industries.

Italiaans expressbedrijf schaft Nederlandse sorter aan
Posisorter

De Posisorter kan met 9 infeeds en 47 uitgangen tot 8.800 pakketten per uur verwerken. Deze sorter is in staat de meest uiteenlopende producten te sorteren met een hoge capaciteit en nauwkeurigheid. BRT past deze sorters van Vanderlande ook al toe op andere vestigingslocaties. De sorter wordt in december 2012 geleverd en de planning is dat de nieuwe hub in de eerste week van 2013 in bedrijf wordt gesteld.  

 

Werking

Dit horizontale sorteersysteem heeft geëxtrudeerde aluminium carriers over de volle breedte, waarop voorgevormde schoenen zijn gemonteerd. Deze schoenen glijden over de dragers en duwen de producten voorzichtig met een diagonale beweging in de uitgangsbanen. De carriers zijn dusdanig geconstrueerd dat er een gesloten oppervlak ontstaat, waar niets doorheen kan vallen, of in kan blijven vastzitten. Het onderhoud is eenvoudig en vergt weinig tijd: dankzij het gepatenteerde ‘plug-and-play’-carrierontwerp kan een sorteerschoen binnen 60 seconden worden vervangen. Hiervoor is niet meer nodig dan een inbussleutel.

Reageer op dit artikel