nieuws

Handpallettruck met touchscreen weegt uiterst nauwkeurig

Warehousing

De ProLine Touch is de eerste palletwagen van Ravas Mobile Weighing met een touchscreen indicator en weegt tot op 100 gram nauwkeurig. De ProLine is onder andere zeer geschikt voor toepassingen in de voedingsindustrie, de (petro)chemische industrie, de farmaceutische industrie en postverwerkende bedrijven.

Handpallettruck met touchscreen weegt uiterst nauwkeurig
Ravas Proline touchscreen

De touchscreen indicator heeft een programmeerbare gebruikersinterface en biedt optimaal bedieningsgemak. Het scherm leidt de gebruiker op eenvoudige wijze door de applicatie. Het is mogelijk via het scherm verschillende applicaties tegelijkertijd op te roepen. De gebruiker ziet op het scherm alleen de toetsen van de applicatie die op dat moment in gebruik is. Daarnaast beschikt de touchscreen indicator over een USB-poort voor dataopslag op bijvoorbeeld een USB-stick en kan via Bluetooth of WiFi communiceren met WMS of ERP programma’s.

 

Nauwkeurig

De hoge nauwkeurigheid van het weegsysteem komt tot stand door het gepatenteerde Flexi-pin systeem. Deze techniek zorgt er volgens Ravas Europe voor dat een last op de vorken optimaal op de krachtopnemers wordt overgedragen, waardoor dus heel nauwkeurig gemeten kan worden. In de geijkte uitvoering wordt de maximumcapaciteit beperkt op 1500 kg.

 

Standaard heeft de indicator een multirange uitlezing van:

  • 100 gram van 0-200 kg;
  • 200 gram van 200-400 kg;
  • 500 gram van 400-2000 kg.

 

Shockabsorbers

De ‘shockabsorbers’ in de punten van de vorken vangen bij botsingen de klappen op, en beschermen daarmee de gevoelige weegcomponenten. Dit garandeert nauwkeurigheid over langere tijd en minder onderhoud. De batterijpakketten van de ProLine zijn uitwisselbaar en oplaadbaar. De gebruiksduur is gemiddeld zo’n 50 uur. De  ProLine is ook verkrijgbaar in een premium kwaliteit roestvrij staal en in explosieveilige uitvoering.

 

 

Reageer op dit artikel