nieuws

Fraunhofer ontwikkelt betere halfpallet

Warehousing

Het verpakkingslaboratorium van het Fraunhofer-Institut für Materialfluss und Logistik heeft in opdracht van het Duitse Gütegemeinschaft Paletten (onderdeel van EPAL) een nieuwe verbeterde halfpallet ontwikkeld en getest met de maten 800 x 600 mm. Dit wordt te zijner tijd de opvolger van de ‘Düsseldorfer pallet’.

Fraunhofer ontwikkelt betere halfpallet
Fraunhofer pallet

De nieuwe halfpallet is sterker, stabieler en nog beter bestand tegen dynamische en statische belasting en doorbuiging dan de gangbare ‘Düsseldorfer pallets’.

   

De ‘Dusseldorfer’ is een houten pallet die is versterkt door plastic en metaal. Deze open pallets zijn door een heftruck aan vier zijden op te tillen en hebben een afmeting van 800 x 600 mm. De nieuwe halfpallet wordt ter vervanging van de voormalige Düsseldorfer pallet in de loop van 2012 ingevoerd.

 

Val- en praktijktest

De verbeterde halfpallet heeft ook de zware valproef volgens de ISO-8611 norm doorstaan. Hierbij wordt de pallet tot driemaal toe met dezelfde pallethoekrand vanaf een hoogte van 50 cm op een betonnen vloer gedropt. De halfpallet is door Fraunhofer zodanig verstevigd, dat deze zelfs een valhoogte van 1 meter ongeschonden doorstaat.

    

De nieuwe sterkere halfpallet is vervolgens ook met positief resultaat in de dagelijkse praktijk getest bij twee grote Europese handelsondernemingen. Binnnen deze ketens werden de pallets gedurende een vijftal runs zwaar beladen met drankenkratten, zakken suiker en zout.

Reageer op dit artikel