nieuws

CeMAT en Transport Logistic werken beter samen

Warehousing

De twee grootste onafhankelijke Duitse beursorganisatoren Deutsche Messe in Hannover (CeMAT) en de Messe in München (Transport Logistic) gaan voortaan meer en beter met elkaar samenwerken. Dat hebben de beide beursorganisaties deze week met elkaar afgesproken.

CeMAT en Transport Logistic werken beter samen
Deutsche Messe Hannover

Duitsland kende vorig jaar en dit jaar maar liefst vier grote logistieke beurzen op een rij. Het betrof achtereenvolgens de CeMAT in Hannover en Transport Logistic in München in 2011. Aansluitend volgden dit jaar direct weer de LogiMAT in Stuttgart en de Interpack in Düsseldorf.

 

Beursorganisatoren en exposanten vonden dat over het algemeen toch wat teveel van het goede. Vooral ook omdat de beurzen plaatsvonden in een periode van economische tegenwind. De roep om een betere samenwerking en afstemming was dan ook snel geboren.

 

Synergie

Afgesproken is nu dat de beursorganisatoren van CeMAT en Transport Logistic vanaf 2013 gebruik gaan maken van elkaars sterke punten op het gebied van intralogistiek en transportlogistiek. Vaste thema’s op het gebied van logistiek, mobiliteit, IT, supply chain management en productinnovaties worden tijdens beide beurzen voortaan beter op elkaar afgestemd.

Beide beursorganisaties verwachten zo meer synergie met elkaar te bereiken en dat moet allemaal ook weer ten goede komen aan de wensen van de exposanten en uiteindelijk ook weer meer beursbezoekers opleveren.

 

De eerstvolgende Transport Logistic in München is 4 tot en met 7 juni 2013; CeMAT wordt gehouden op 19 tot en met 23 mei 2014.

Reageer op dit artikel