nieuws

Verzakte vloeren renoveren met celbetoninjecties

Warehousing

Wanneer een betonvloer is verzakt, brengt dit doorgaans ingrijpende renovatiewerkzaamheden met zich mee in de vorm van sloopwerkzaamheden, heiwerkzaamheden, nieuwe betonvloer, of een nieuwe dekvloer storten.

Verzakte vloeren renoveren met celbetoninjecties
Fagro celbetoninjectie

Met het FAGRO vloerliftsysteem zijn verzakkingen van de betonvloer snel en relatief goedkoop op te lossen, zonder sloopwerkzaamheden. Het ‘celbeton’ (een lichtgewicht betonsoort) wordt in de holle ruimtes onder de verzakte vloer geïnjecteerd waardoor deze in zijn geheel omhoog wordt gedrukt. Tegelijkertijd wordt de hele ondergrond versterkt. De benodigde vloerlifthoogte wordt met laserapparatuur bepaald. Tijdens deze renovatiewerkzaamheden kunnen zware machines en stellingen gewoon op hun plek blijven staan.

 

Toepassingen

Deze methode is volgens Fagro al diverse keren succesvol toegepast bij klanten in Nederland en Duitsland. De toepassingen zijn onder andere: bedrijfshallen, distributie- en logistiekcenters, opslag- en productiehallen, opslaghallen in de landbouw, erfverhardingen en parkeerplaatsen en in de wegenbouw. Door de hoge warmte-isolatiewaarde van het celbetonmateriaal kan deze ook worden toegepast als alternatief funderingsmateriaal bij nieuwbouwhallen in de plaats van een dure fundering op heipalen.

 

Demofilm 

Bekijk de drie minuten durende demonstratiefilm op de website van Fagro celbetoninjecties uit Lemmer

 

Reageer op dit artikel