nieuws

Vanderlande levert sorteersysteem aan TNT Express Hongkong

Warehousing

Vanderlande Industries heeft een geautomatiseerd sorteersysteem geleverd aan de nieuwe regionale hub die TNT Express in Hongkong heeft gebouwd voor het verbeteren van de bedrijfsactiviteiten in de Parelrivierdelta (Zuid-China).

Vanderlande levert sorteersysteem aan TNT Express Hongkong
Vanderlande Posisorter

De sorteeroplossing bestaat uit twee Posisorters die in een lus met elkaar zijn verbonden, met een infeed voor vracht die door de lucht wordt aangevoerd en een infeed voor vracht die over de weg wordt aangevoerd. Beide infeeds hebben röntgenscanners en zijn via in-line weegschalen gekoppeld aan een centraal controle-/weegapparaat een 5-zijdig barcodecamerasysteem. Een van de sorters wordt gebruikt voor bestemmingen met een lage omloopsnelheid en de andere voor bestemmingen met een gemiddelde tot hoge omloopsnelheid. Voor de bestemmingen met een hoge omloopsnelheid heeft Vanderlande een speciale operatorpositie gerealiseerd aan het einde van de chute waardoor het voor de operator gemakkelijker is de Main Deck Pallets ergonomisch en veilig te stapelen.

 

Toegevoegde waarde

Het nieuwe systeem biedt TNT Express een verhoogde capaciteit, optimale benutting van het vloeroppervlak, geoptimaliseerde personeelsbezetting, verbeterde tracking & tracing en minder foutsorteringen. Bovendien zorgt het systeem ervoor dat het bedrijf beter is voorbereid op de verwachte toekomstige groei. Met een oppervlak van 7.380 m2 is de nieuwe faciliteit bijna driemaal zo groot als zijn voorganger en hij is ervoor ontworpen om 600 ton vracht per dag te kunnen afhandelen. De hub is voorzien van een eigen douanekantoor en inspectiefaciliteit en een geavanceerd sorteersysteem, waardoor klanten een betere ‘time-to-market‘ kunnen realiseren.

Reageer op dit artikel