nieuws

S&H Productfulfilment schaft pakketsorter aan

Warehousing

S&H Productfulfilment heeft haar nieuwe dienstencentrum in Moerdijk betrokken. Daarbij wilden zij de uitslag van hun goederenstromen verder automatiseren met behulp van een speciale E-commerce pakketsorter van Technisch Bureau West-Brabant (TBWB).

S&H Productfulfilment schaft pakketsorter aan
TBWB sorter

Deze pakketsorter van Technisch Bureau West-Brabant (TBWB)  is een ‘lowcost-pakkettensorter’ met een ingebouwde weegcontrolefunctie. Deze sorter is speciaal interessant voor e-fulfilmentbedrijven – als S&H Productfulfilment  – aangezien deze

vaak met een grote variatie aan pakketten werken. Daarnaast heeft deze sorter volgens de leverancier een gunstige return on investment (ROI).

 

Prestaties
De sorteer installatie heeft een gemiddelde capaciteit van 1000 pakketten per uur. Voor het uitsorteren werd eerst aan een systeem met pop-ups, wisselsystemen en intralox banen gedacht. Uiteindelijk zijn voor de sorteertechniek speciale overzetters gekozen die niet alleen een grote variatie van kleine postpakketten tot grote dozen kunnen uitsorteren. maar ook nog eens pakketten met verschillende pakketvormen. "Het inzetten van bijvoorbeeld goedkopere pushers zou de scope van de uit te sorteren producten namelijk nadelig beïnvloeden", stelt Willem Huijben van TBWB en medebedenker van het systeem. "Met de overzetters is dat gelukt".

Reageer op dit artikel