nieuws

Microsoft brengt EDC onder bij Ceva in Venray

Warehousing

Microsoft brengt EDC onder bij Ceva in Venray
Microsoft brengt EDC onder bij Ceva in Venray

Nadat Microsoft recent bekend maakte het Europese distributiecentrum naar Nederland te verplaatsen, is nu de vestigingsplaats bekend: Venray. Op dit moment wordt een distributiecentrum van Ceva Logistics klaargemaakt voor de komst van Microsoft.

Het is de bedoeling dat de Amerikaanse softwaregigant op 1 mei start met de distributie van de eigen Microsoft-producten, waaronder de Xbox. De overgang van Duitsland naar Nederland zou zijn ingegeven door te verwachten rechtszaken over patenten. Microsoft heeft bijzonder snel gehandeld en in Ceva Logistics een logistieke partner gevonden voor minstens vijf jaar, zo schrijft dagblad De Gelderlander. In Duitsland was Arvato Services de logistiek dienstverlener in de plaats Unterschleißheim.

Tot 500 arbeidsplaatsen voor Limburg
De provincie Limburg zal ook blij zijn met de keuze voor de provincie, Limburg zag de laatste paar jaar steeds meer bedrijven vertrekken. Het werk voor Microsoft in het EDC van Ceva moet werk gaan bieden aan 250 mensen en kan oplopen tot 400 à 500.

Ceva zoekt naar operations manager
Eén van de 250 functies die op 1 mei ingevuld moet zijn is die van ‘operations manager’. De functie is te vinden op de site van Carrière in Limburg. Deze zal vermoedelijk worden ingezet voor de nieuwe operatie van de leverancier in het Ceva-istributiecentrum. Dit dc is opgebouwd uit twee delen en meet in totaal 40.000 m2.   

Reageer op dit artikel