nieuws

Kolibri pakt zorglogistiek Gezondheidscentrum asielzoekers aan

Warehousing

Facility Portal faciliteert de inkoop bij Gezondheidscentrum asielzoekers (GCA). Zorglogistiek is hierin een onderdeel dat voortaan wordt uitbesteed aan Kolibri Logistiek in Krimpen a/d Lek.

Kolibri pakt zorglogistiek Gezondheidscentrum asielzoekers aan
Kolibri gaat zorglogistiek Gezondheidscentrum asielzoekers doen

GCA voert een medische functie uit op de asielzoekerscentra in Nederland. Alle inkoopbestellingen komen binnen bij Facility Portal die het vervolgens naar de juiste partijen uitzet. Regelmatig vinden er sluitingen en openingen van locaties plaats. Hierdoor dienen de medische artikelen van sluitende locaties opgeslagen te worden ten behoeve van locaties die opengaan.

 

Ook retourlogistiek uitbesteed 

Eind 2011 heeft Facility Portal in overleg met GCA besloten om de zorglogistiek en de retourlogistiek in het bijzonder,  door Kolibri Logistiek uit te laten voeren. Het gaat om een grote diversiteit aan artikelen. De inventarisatie van Kolibri  zorgde voor een inzichtelijke voorraad. Vanuit deze voorraad worden nu de vestigingen van GC A bevoorraad. Dit leidt tot kostenbesparingen.

  

Zorglogistiek is een aparte tak van sport binnen de logistiek. "Wij merkten dat reguliere logistieke dienstverleners daar moeite mee hebben" zegt Georgina Bos van Facility Portal. "Vooral doordat er bij ons vaak sprake is van retourlogistiek, dan komen er losse artikelen zonder barcode binnen." De inventarisatie van deze artikelen was moeilijk. Bij  Kolibri Logistiek kan dat wel. Bos noemt dat een ‘verademing’. "Voorraadbeheer is daar een specialisme."

   

Slimmer inkopen 

Door de inventarisatie kwam bij GCA ook het inzicht in de omloopsnelheden van bepaalde medische artikelen. Hier wordt nu op gestuurd om in de toekomst mogelijk hardlopers in het groot in te kopen en vervolgens in het klein te kunnen uitleveren aan de GCA locaties. Daarbij kan GCA nadenken over artikelen die nu in te grote aantallen voorkomen om deze te  doen doorverkopen aan derden. Zo wordt de zorglogistiek voor GCA geoptimaliseerd.

Reageer op dit artikel