nieuws

Eric Hereijgers stapt over naar Total Logistics

Warehousing

Eric Hereijgers is vanaf deze week in dienst van Total Logistics. Voorheen werkte hij als consultant voor Van Looy Group. Hereijgers is expert op het gebied van warehousing en WMS. Hij ziet kans om bij Total Logistics het onderwerp warehousing meer als onderdeel van een supply chain visie aan te vliegen.

Eric Hereijgers stapt over naar Total Logistics
Eric Hereijgers - Total Logistics

Hereijgers (48) werkte 3,5 jaar voor Van Looy. Daarvoor was hij kort werkzaam bij Riverland en daarvoor 18 jaar in dienst bij Groenewout. Hij is jurylid van de prijs Het Veiligste Magazijn van Nederland en spreker op veel congressen, waaronder de komende WMS-dag op 26 april in Den Bosch.

 

Strategische impact van warehousing

Volgens Hereijgers ligt de focus bij Total Logistics anders bij zijn vorige werkgever. "Uitgangspunt is de supply chain en de rol daarin van het warehouse. Van Looy is specialist in nieuwbouw van distributiecentra. Dat bepaalt in hoge mate welke projecten er op je af komen. Ik wil me meer bezig houden met de strategische impact van warehouses. Misschien moet je wel gaan uitbesteden, of niet nieuw bouwen maar juist binnen het bestaande pand meer efficiency zien te bereiken en bijvoorbeeld automatiseren."

 

Retailsector is heel uitdagend

Total Logistics is een van oorsprong Britse consultancy organisatie met een Nederlandse vestiging in Roermond. Daar werken nu 4 consultants. In totaal heeft het bureau een dertigtal mensen in dienst. Veel opdrachten hebben een internationale scope, waar meerdere consultants zich mee bezig houden. Het adviesbedrijf heeft een brede klantenkring met specialisatie in de retail.

"Ik was onder de indruk van referenties. De retailsector is heel uitdagend voor mij. Ik hoop dat me hier kan verbreden", aldus Hereijgers.

 

Eric Hereijgers schrijft ook zeer regelmatig voor Logistiek.nl…

Reageer op dit artikel