nieuws

Ergonomische orderpicker ontlast keurmeester

Warehousing

Het keurproces van fruit en groente bij Kraaijeveld uit Ridderkerk werd lichamelijk een te zware belasting voor de keurmeesters. Die moesten voortdurend de trap op en af om de producten te bemonsteren. Een ergonomische oplossing is gevonden in een aangepaste Linde V08 laagheffende orderpicktruck.

Ergonomische orderpicker ontlast keurmeester
Linde V08

Op de Linde V08 van MotracLinde is een volledig demontabele stalen bak gemonteerd. Op deze bak is alle apparatuur die de keurmeester nodig heeft, gemonteerd: een roestvast stalen werkblad, weegapparatuur, de computer voor de administratieve afhandeling en zelfs een telefoonoplader. De elektrische orderpicker neemt de keurmeester mee tot het 1e of 2e niveau waar hij op hoogte veilig zijn werk kan doen. De orderpicktruck is met 80 cm smal genoeg om door de palletplaatsen te rijden.

 

Werkwijze
"Elke dag verwerken wij hier zo’n 150 tot 200 partijen groenten en fruit per dag", stelt Johan Grauss, logistiek manager bij Kraaijeveld . "Onze keurmeesters controleren elke partij die binnenkomt. Een belangrijk kwaliteitsproces binnen onze organisatie. Van elke pallet worden een aantal producten nauwkeurig gecontroleerd. De keurmeesters controleren op kleur, gewicht en eventueel onregelmatigheden zoals rotte plekken en schimmel. Met de oude keurtafels was dit een tijdrovende klus. De keurmeester haalde de monsters uit de bovenste dozen met behulp van een trap om vervolgens beneden aan de kar de goederen te checken. Daarna weer de trap op en af om de goederen terug te leggen en door naar de volgende lading. Het meetrekken van de keurkar van gemiddeld 120 kg vormde daarbij ook een extra zware belasting."

 

 

 

 

 

 

Download en lees ook de test van de Linde V08 orderverzameltruck (PDF)

 Linde V08 10LOG012z029.
Reageer op dit artikel