nieuws

Delhaize verbindt twee logistieke centra met elkaar

Warehousing

Het nieuwe logistiek centrum van de Belgische supermarktketen Delhaize DC Fresh III in Asse Zellik, nabij Brussel wordt gekoppeld aan het bestaande DC Fresh II centrum. Magazijninrichter en automatiseerder Witron fungeert als hoofdaannemer voor de inrichting.

Delhaize verbindt twee logistieke centra met elkaar
Delhaize DC Fresh III

Het nieuwe logistieke centrum met een oppervlakte van 12.000 m2 wordt direct verbonden met het DC-Fresh-II-gebouw. De goederenstromen van DC Fresh II en DC Fresh III zijn met elkaar verbonden door conveyors. Hiermee kan tussen de twee gebouwen een efficiënte orderconsolidatie plaatsvinden. De ingebruikname van DC Fresh III staat gepland voor eind 2013. Als hoofdaannemer is Witron naast het ontwerp van het project verantwoordelijk voor de levering en ingebruikname van alle IT-, PLC- en mechanische delen. De complete service & onderhoud wordt uitgevoerd door een on-site team van Witron dat het systeem voortdurend in goede conditie houdt.

 

Uitbreiding

Eind December 2011 plaatste Delhaize bij Witron een volgende order voor de automatisering van volle kratten afhandeling (DC Project Fresh III). Het betreft de volledig geautomatiseerde ATS oplossing (Automated Tote System). Een groot voordeel van het ATS systeem ligt in het feit dat dit systeem in staat is de opslag en order verzameling van reguliere Euro Pool bakken zonder verder enige inzet van personeel kan afhandelen. Een toename in de doorvoer cijfers maakte het noodzakelijk voor Delhaize te besluiten om het bestaande Witron DPS-systeem voortijdig uit te breiden. Het logistiek centrum DC Fresh II wordt verder uitgebreid met nog een picking-module bestaande uit vier gangen met 42.000 baklocaties, 8 AS/RS kranen en 12 werkstations. Met het ATS systeem wordt de gehele goederenstroom aanzienlijk vereenvoudigd en versneld. Er zijn in totaal bijna 900 verschillende verse en ultra-verse producten, in het temperatuurbereik 2 en 4 graden Celsius, die zullen worden aangeleverd en gepikt als volle bakken of kratten.

 

Identificatie

Bij de ontvangst wordt de complete zending geïdentificeerd met een enkele barcode scanning. Verdere verwerking in het systeem wordt verzekerd door middel van indirecte traceerbaarheid, waardoor gecompliceerd kenmerken van afzonderlijke bakken met een streepjescode of dergelijke niet noodzakelijk is. Door de flexibiliteit van het systeem kan Delhaize verschillende bakformaten gebruiken met verschillende oppervlaktes van 600 x 400 en 400 x 300 millimeter en met verschillende hoogtes.

 

Output

Dagelijks belevert Delhaize meer dan 800 winkels met meer dan 2.500 verschillende verse producten. Sinds het najaar van 2009 is de output van het Witron DPS systeem op een piekdag 96.000 bakken en worden op dolly’s aan de winkels geleverd (DC Project Fresh II). Met een omzet van 4,6 miljard euro is Delhaize de grootste supermarktketen in België.

Reageer op dit artikel