nieuws

BIS Industrial Services concentreert logistiek in Roosendaal

Warehousing

Industrieel dienstverlener BIS Industrial Services heeft afgelopen maandag de eerste paal geslagen voor het Logistiek Centrum Roosendaal (LCR) op logistiek bedrijvenpark Borchwerf bij Roosendaal. Het LCR van BIS bestaat uit een prefab isolatiewerkplaats, materieeldienst voor steigermateriaal en een centraal magazijn.

BIS Industrial Services concentreert logistiek in Roosendaal
Twee medewerkers van BIS uit België en Nederland hebben in aanwezigheid van het directieteam, OR-leden, betrokken collega’s en bouwpartners afgelopen maandag de eerste paal geslagen voor een nieuwe lo

De opzet van dit logistiek centrum is volgens het bedrijf, gespecialiseerd in onder andere isolatie, steigerbouw, asbestverwijdering en lawaaibeheersing, ‘uniek in de industriële branche in België en Nederland’.

Op een oppervlakte van 32.000 vierkante meter verrijst namelijk straks onder meer een centraal magazijn voor industrieel isolatie-, steigerbouw-, tracing- en vuurbeschermingsmateriaal.

 

Distributie beschermingsmiddelen

Daarnaast worden vanuit het LCR ook nog eens de persoonlijke beschermingsmiddelen van de 2.500 BIS-medewerkers gedistribueerd.

 

Uitbreiding dienstverlening

Naast het efficiënter organiseren van logistieke processen investeert het bedrijf met deze nieuwbouw op logistiek bedrijvenpark Borchwerf II ook in een werkplaats voor de prefabricage van grootschalige industriële isolatieprojecten. Met deze faciliteiten in logistieke hotspot West-Brabant legt het bedrijf uit Zwartewaal, onder de rook van Rotterdam, volgens eigen zeggen een prima basis voor verdere uitbreiding van haar industriële dienstverlening.

 

Oplevering najaar 2012

De nieuwbouw is volgens BIS het resultaat van de aanzienlijke groei die de industriële dienstverlener de afgelopen tijd heeft doorgemaakt. De oplevering van het LCR vindt komend najaar plaats.

 

Reageer op dit artikel