nieuws

ArcelorMittal sluit distributiecentrum Overpelt

Warehousing

Staalproducent ArcelotMittal sluit de distributievestiging in Overpelt, vlak over de grens van het Nederlandse plaatsje Budel. Dat bericht is door Het Belang van Limburg naar buiten gebracht. De sluiting betekent dat ruim vijftig mensen hun baan verliezen.

ArcelorMittal sluit distributiecentrum Overpelt
ArcelorMittal sluit distributiecentrum Overpelt

De vestiging die wordt gesloten is de distributievestiging van AND-Steel in Overpelt. De sluiting van het distributiecentrum komt niet helemaal onverwacht schrijft Het Belang van Limburg, sinds 2008 zijn er in het magazijn al diverse ontslagen gevallen, waarbij de economische crisis als aanleiding werd aangegeven.  

Distributiecentrum voor bouwsector
AND Steel Overpelt is een distributiecentrum van producten voor de bouwsector. De werknemers in Overpelt waren volgens de site MadeinLimburg al sinds 2009 economisch werkloos. Op het hoogtepunt in 2008 boekte het bedrijf nog een omzet van 184 miljoen euro. Een jaar later halveerde dit en in 2010 bedroeg de verkoop 79 miljoen euro. De directie zegt zich genoodzaakt te zien tot de intentie de activiteiten stop te zetten ‘omdat de vraag in de bouwsector in West-Europa terugloopt en elk teken van herstel ontbreekt’.

Magazijn Schoten blijft open
AND-Steel werd opgericht in 1970 en is een distributiecentrum van de groep ArcelorMittal, de grootste staalproducent ter wereld. Behalve een vestiging in Overpelt, beschikt de groep nog over een distributiecentrum in Schoten. Maar die vestiging zou buiten schot blijven.

Reageer op dit artikel