nieuws

WDP koopt voor 105 miljoen euro Nederlands logistiek vastgoed

Warehousing

De Belgische logistiek vastgoedontwikkelaar Warehouses De Pauw (WDP) neemt voor 105 miljoen euro de logistiek vastgoedportefeuille over van Van de Ven Bouwbedrijf uit Veghel. Het gaat om acht distributiecentra verspreid over Nederland met een totaal verhuurbaar oppervlak van 150.000 vierkante meter. Het aanvangsrendement van de acquisitie bedraagt 7,8 procent.

WDP koopt voor 105 miljoen euro Nederlands logistiek vastgoed
Het distributiecentrum van V&D in Nieuwegein is toegevoegd aan de logistiek vastgoedportefeuille van WDP.

Alle acht distributiecentra, die deel uitmaken van de zogeheten ‘Lake Side Portfolio’ van Van de Ven, zijn allemaal verhuurd op lange termijn met een gemiddelde looptijd van twee tot 12,5 jaar.

 

Jaarlijkse indexatie

Het huurdersbestand betreft, zo stelt WDP, ‘een gezonde mix van eindgebruikers namelijk V&D (Nieuwegein), Prinsen (Helmond), BIS Industrial Services (Roosendaal), Mosa (Maastricht) en de logistiek dienstverleners Kuehne + Nagel (Veghel), Movianto (Oss) en Vetipak (Oss). De jaarlijkse huurinkomsten van deze portefeuille bedragen 8,2 miljoen euro die jaarlijks worden geïndexeerd.

 

BREEAM-certificaat

Het leeuwendeel van de distributiecentra is recent opgeleverd of staan op het punt van opleveren. Twee panden, die gezamenlijk bijna veertig procent van de verhuurbare oppervlakte beschikken over een BREEAM-certificaat.

 

Overdracht in delen

De zes verhuurde dc’s die inmiddels zijn opgeleverd worden eind april overgedragen een bedrag van circa 83 miljoen euro. De twee volledig voorverhuurde dc’s die nog in aanbouw zijn met een investeringsbudget van circa 10 miljoen en 12 miljoen euro worden naar verwachting overgedragen in respectievelijk begin september en december van dit jaar.

 

Groeistrategie

De overname past binnen de groeistrategie van WDP en betekent een substantiële uitbreiding van de Nederlandse portefeuille die inmiddels een totale investeringswaarde heeft van meer dan 300 miljoen euro. De portefeuille van WDP stijgt met de overname van de Nederlandse distributiecentra tot een totale waarde van bijna 1,1 miljard euro.

 

Reageer op dit artikel