nieuws

Still komt met nieuwe generatie shuttles

Warehousing

Met de PalletShuttle heeft Still een nieuw halfautomatisch in- en uitslagsysteem in combinatie met een opslagsysteem ontwikkeld. Het halfautomatische in- en uitslagsysteem bestaat uit een shuttle, terwijl het opslagsysteem is samengesteld uit meerdere boven elkaar geplaatste kanalen met geleiderails.

Still komt met nieuwe generatie shuttles
Met de PalletShuttle heeft Still een nieuw halfautomatisch in- en uitslagsysteem in combinatie met een opslagsysteem ontwikkeld.

In het proces neemt de shuttle de pallet aan het begin van het kanaal op en brengt die automatisch naar het einde van het kanaal of naar de dichtst bij het einde gelegen vrije opslagplaats. De pallet wordt dan op de opslagrail geplaatst. Vervolgens keert de shuttle terug naar het begin om een volgende pallet in ontvangst te nemen.

 

Integratie in WMS

Voor de communicatie met de satellietvoertuigen wordt gebruik gemaakt van radiografische afstandsbediening. De shuttle is integreerbaar in het MMS (Material flow Management System), het WMS-systeem van Still. Een volledig automatische bediening is eveneens mogelijk. Dan worden de voertuigen bediend via een interface.

 

Nieuwe besturingstechniek

De PalletShuttle is voorzien van dynamische acceleratie en afremming, nieuwe besturingstechniek, een lithium-ijzerfosfaat batterij en een servomotor met aandrijving op alle wielen.

 

Wachtposities instellen

Nieuw is verder dat met dit satellietvoertuig automatische uitslag van een vooraf bepaald aantal pallets mogelijk is. Bovendien zijn de systeeminstellingen dusdanig instelbaar dat kan worden voldaan aan de behoeftes van de gebruiker. Zo kunnen wachtposities, wachttijden, snelheden en palletafstanden op ieder moment worden aangepast. Met een inventarisatiefunctie kan de PalletShuttle ook de inventarisatie binnen een bepaald kanaal van het rekkensysteem verrichten.

Reageer op dit artikel