nieuws

Rode euro vleesbak krijgt cadmiumvrije tegenhanger

Warehousing

De bekende rode Euro-vleesbak krijgt er een concurrent bij, een crèmewit gekleurde E-performance bak met dezelfde maten, die gegarandeerd cadmiumvrij is.

Rode euro vleesbak krijgt cadmiumvrije tegenhanger
E-performance

Steekproeven toonden al regelmatig cadmiumhoudende kleurstof in de rode vleesbakken aan. Dit werd veroorzaakt door illegale namaak. Malafide leveranciers geven desondanks levensmiddelenechtheid garanties af. Samen met de grote Duitse supermarktketen Edeka ontwikkelde het bedrijf Georg Utz daarom de nieuwe E-performance vleesbakken. Deze worden in Nederland exclusief vermarkt door Engels Logistiek . Edeka stelt inmiddels levering met de E-performance bakken verplicht, en accepteert de klassieke rode bakken niet meer. Er zijn ondertussen meer dan 300.000 E-performance bakken geproduceerd.

 

Samenstelling
De crèmewit gekleurde Euro vleesbakken zijn gemaakt van witte polyethyleen, met een exact gespecificeerde kleur. Hierdoor is gebruik van niet virgin (dus niet gegarandeerd levensmiddelenechte) kunststof bijna uitgesloten. De gekozen MFI (graadmeter voor hoge dichtheid) biedt uitstekende diepvriesbestendigheid en reinigbaarheid. De leverbare afmetingen zijn: (600x400x126 mm) en (600x400x201mm).

 

Tracking en Tracing
De bakken zijn aan vier zijden voorzien van in-mould barcodelabels, met een voor iedere bak uniek nummer. Hierin is o.a. de fabrikant vastgelegd, en de inhoud van de bak. Alleen bonafide producenten krijgen een licentienummer, de producent van iedere bak is traceerbaar. De verbeterde constructie van de hoeken zorgen voor probleemloos gebruik op transportsystemen, maar deze zijn wel door elkaar te gebruiken met de klassieke rode Eurovleesbakken.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rode Euro vleesbak 

Reageer op dit artikel