nieuws

Logistiek vastgoed in trek bij Europese belegger

Warehousing

Beleggers in Europa verleggen hun aandacht dit jaar naar de bedrijfsruimtesector en meer specifiek naar logistiek vastgoed, zo blijkt uit recent onderzoek van CBRE. De vastgoedadviseur en makelaar trekt deze conclusie in de jaarlijkse ‘Investor Intentions Survey’ dat de voorkeuren inventariseerde van meer dan 340 vooraanstaande vastgoedbeleggers.

Logistiek vastgoed in trek bij Europese belegger
Beleggers in Europa verleggen volgens CBRE hun focus in 2012 naar de bedrijfsruimtesector en meer specifiek logistiek vastgoed

Ongeveer 20 procent van de deelnemende beleggers aan dit onderzoek heeft aangegeven dat voor het komende jaar bedrijfsruimte en logistiek vastgoed de meest aantrekkelijke sector is voor investeringen.  Het afgelopen jaar was dat nog 13 procent. Dit is binnen alle vastgoedsegmenten de sterkste toename in voorkeur. Verwacht wordt dat de trend zich dit jaar doorzet, gedreven door een aantrekkelijk direct rendement.

 

Duitsland populair

Binnen Europa wordt het Verenigd Koninkrijk gezien als de meest aantrekkelijke markt voor bedrijfsruimte en logistiek vastgoed, maar ook Duitsland wordt als een gunstige markt beoordeeld vanwege de relatief sterke economische groei in dat land. Vooral door een aantal portefeuilleverkopen aan het eind van 2011 steeg het Europese beleggingsvolume voor bedrijfsruimte vorig jaar met 12 procent.

 

Kortere huurtransacties

In Nederland steeg het beleggingsvolume voor bedrijfsruimte zelfs met 73 procent, vooral gedreven door aankopen van logistiek vastgoed. De logistiek vastgoedmarkt kende hier een sterk 2011, waarin onder meer de leegstand fors terugliep. Door het beperkte aanbod in Nederland aan hoogwaardige distributiecentra, zogeheten ‘prime’ assets, verwacht CBRE dat beleggers hun focus zullen verleggen naar kortere huurcontracten op strategische locaties.

 

Reageer op dit artikel