nieuws

Docklevellers: gewoon met de hand

Warehousing

Voor distributiecentra die alleen wagens aan de deur krijgen met gelijke laadhoogte heeft Hörmann nu een goedkoop alternatief: mechanische docklevellers.

Docklevellers: gewoon met de hand
Hörmann dockleveller

De tot 2.250 millimeter brede levellers kunnen een hoogteverschil van 68 millimeter naar boven en 106 millimeter naar onder tussen laadvloer en perron overbruggen. Anders dan bij varianten met hydraulisch systeem wordt de scharnierende lip met een stang opgetild, uitgeklapt en neergezet. Een gasdrukveer helpt de medewerker aan het laadperron, die de scharnierende lip met weinig krachtinspanning kan bedienen.

 

Binnen of buiten monteren

Door het ontbreken van het hydraulisch systeem en besturing zijn de nieuwe docklevellers MLS en MRS aanzienlijk voordeliger. De MLS wordt in de halvloer ingebouwd. Normaal gesproken is daar een uitsparing voor beschikbaar, waarin de dockleveller wordt ingelast. Maar het is ook mogelijk om een uitvoering met ingietbox toe te passen, waarmee de MLS in beton kan worden gegoten.

 

De MRS wordt tegen de bouwconstructie gemonteerd en is daarmee inzetbaar als renovatieoplossing voor logistieke gebouwen. Deze dockleveller is uitgerust met twee zijconsoles, die zijn voorbereid voor de opname van parkeerbuffers. De mechanische docklevellers hebben een nominale belasting van 60 kN overeenkomstig EN 1398. Meer informatie klik hier

 

 

Reageer op dit artikel