nieuws

BAS Computers schaft intern transportsysteem aan

Warehousing

Computerleverancier BAS Computers voor retail en e-commerce in Almere heeft vanwege groei aan magazijnautomatiseerder en –inrichter ESAP Systems gevraagd om een intern transportsysteem te plaatsen met voldoende capaciteit. Het bestaande proces mocht daarbij zo weinig mogelijk worden gestoord.

BAS Computers schaft intern transportsysteem aan
BAS Computers

Er is gekozen voor een systeem bestaande uit diverse parallel geplaatste bufferbanen. Deze banen worden gevuld door de verzamelaars. De dozen worden WMS gestuurd door de verzamelaars op een van de banen geplaatst. Alle banen zijn uitgevoerd met korte individueel aangedreven secties. De banen sluiten via controlesecties en afvulpunten aan op twee volautomatische dozensluitmachines van het merk Siat (foto links). Een sorteer installatie maakt een voorselectie voor de expediteur, buitenland of afhaling. Het verzamelproces heeft tijdens de installatie van het nieuwe transportsysteem gewoon kunnen plaatsvinden.
 

Bottleneck

In Almere worden de orders conventioneel verzameld. Door gebruik te maken van een in eigen beheer ontwikkeld WMS-systeem geschiedt dit zeer efficiënt. Hierbij wordt de pick & pack methode gebruikt. Het vorige buffersysteem bij de controle en het klaar maken van de verpakkingen vormde de grote bottleneck volgens Ron Versluis, directeur logistiek van BAS Group . Dit buffersysteem is in het verleden ook geplaatst door ESAP Systems . Tot voor kort voldeed dit systeem, maar na de overname van Dixons en Dynabite kreeg Bas Computers (eigenaar van o.a. Mycom) te maken met een flinke toename van de werkzaamheden in het centrale magazijn in Almere.

 

Reageer op dit artikel