nieuws

Balenpers met grote schuifdeur comprimeert afval

Warehousing

Oude kartonnen dozen en plastic folie vormen een steeds terugkomend afvalprobleem binnen de warehousing. Dit afval neemt veel ruimte in beslag. Daarnaast is het opslaan en afvoeren van afval vaak een dure aangelegenheid.

Balenpers met grote schuifdeur comprimeert afval
Bramidan balenpers

Bramidan  heeft twee nieuwe balenpersen ontwikkeld; model B20VD en B30VD. Deze hebben een extra grote vulopening met een verticale schuifdeur en een laag geluidsniveau. Door de schuifdeur neemt deze balenpers zo min mogelijk ruimte in beslag en kan dus vrijwel overal worden geplaatst. De balenpers comprimeert het afval en perst gelijktijdig de lucht eruit, waardoor er een compacte baal karton of folie ontstaat. Deze kan worden gebundeld en verkocht aan diverse afvalrecyclingbedrijven. Bijkomende voordeel is dat het personeel niet elke keer naar buiten moet om het afval in de afvalcontainer te gooien. Deze balenpersen zijn ook in werking te zien tijdens Transport & Logistics  op 28 & 29 maart 2012 in Ahoy Rotterdam.

Reageer op dit artikel