nieuws

Zorg-Saam Zusters Kindsheid Jesu besteedt logistiek uit

Warehousing

Zorg-Saam Zusters Kindsheid Jesu besteedt logistiek uit
Zorg-Saam Zusters Kindsheid Jesu gaat in zee met Hospital Logistics

De Vlaamse zorginstelling Zorg-Saam Zusters Kindsheid Jesu heeft een contract getekend met Hospital Logistics voor de uitrol van een nieuw voorraadbeheer- en bestelsysteem voor alle elf voorzieningen van de instelling. Dit op KANBAN gebaseerde systeem, moet zorgen voor een efficiëntere interne logistiek.

In samenspraak met de directie en zorgverantwoordelijken wordt het assortiment van verbruiksgoederen vastgelegd en de voorraad per vak bepaald aan de hand van de geanalyseerde historische verbruiken van de respectievelijke zorgafdelingen. De bestelopname gebeurt via scanning.

 

Volgens een overeengekomen frequentie verzorgt Hospital Logistics vanuit haar medisch distributiecentrum de aanlevering van zowel steriele als niet-steriele verbruiksgoederen  zoals incontinentiemateriaal, verpleeg- en verzorgingsmateriaal, onderhouds- en kantoor materiaal, drank en droge voeding.

 

Harmonisatie in assortiment

De installatie van het concept zal voorziening per voorziening geïmplementeerd worden en ongeveer 12 maanden in beslag nemen. De zorggroep streeft hiermee een grotere harmonisatie van de productcatalogus te bereiken, het traject van de interne logistiek te optimaliseren en een beeld te krijgen van de interne verbruiken per afdeling.

Hospital Logistics is een Belgische onderneming die de voorbije jaren een sterke groei heeft gekend. De logistiek dienstverlener gespecialiseerd in zorglogistiek is ondertussen voor heel wat zorginstellingen actief in zowel België als in Nederland, zoals voor het Scheper Ziekenhuis in Emmen en het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda.

 

In september vorig jaar werd Hospital Logistics in België nog gelauwerd als tweede snelst groeiende bedrijf in de sector Transport & Logistiek.

 

Reageer op dit artikel