nieuws

Unilin bestelt nieuwe AGV’s bij Egemin

Warehousing

Laminaatvloerproducent Unilin heeft een nieuw leveringscontract voor AGV’s afgesloten bij Egemin Automation. Het betreft drie aangepaste en geautomatiseerde FM-X reachtrucks van Still voor de opslag van laminaatpakketten in blokstapeling en in rekken.

Unilin bestelt nieuwe AGV’s bij Egemin
Unilin Egemin AGV

In een latere fase levert twee Egemin 2 FLV1010/S lasergeleide AGV’s (foto) voor de manuele pickingzones. Meer automatisering van het proces zorgt volgens Egemin Automation en Unilin voor een betere kostenefficiëntie en meer structuur, wat tot operationele voordelen leidt. De automatische heftrucks en AGV’s zijn bestemd voor de Unilin divisie Flooring in het Belgische Wielsbeke en worden begin september dit jaar geleverd en in gebruik genomen.

 

AGV Automation Pack
Naast conventionele AGV-oplossingen integreert Egemin Automation  sinds 2009 ook AGV-technologie op standaard heftrucks. Dat ombouwen wordt gedaan met een Automation Pack. De heftrucks worden dan voorzien van sensoren voor navigatie, veiligheid en palletpositionering. sturingssoftware om het voertuig automatisch te laten rijden en centrale beheersoftware voor verkeerscontrole en dispatching. Egemin wil deze technologie inzetten als interne transportoplossing voor standaardtoepassingen omwille van de snelle terugverdientijd en korte installatietijd. Sinds 2010 verkocht Egemin reeds een tiental AGV-projecten met een Automation Pack. Veel gebruikte standaard heftrucks zijn de FM-X en MX magazijntrucks van Still. Beide organisaties werken op dit gebied met elkaar samen.

 

Projectenoverzicht
In de periode 2000 – 2009 integreerde Egemin een vloot van 17 automatisch geleide voertuigen verspreid over 10 verschillende fases voor de Unilin Groep. De AGV’s verzorgen het transport van laminaatvloeren tussen de productiemachines en het automatisch magazijn. Later volgde ook nog eens een volledige retrofit van de AGV-toestellen. Verder installeerde Egemin ook een hoogbouwmagazijn inclusief WMS-software voor het magazijnbeheer en sturing van de automatische kranen. Ook de Unilin divisie Insulation uit Desselgem is klant bij Egemin.

Reageer op dit artikel