nieuws

Rexel implementeert schaalbaar orderpickconcept

Warehousing

Groothandel Rexel Nederland betrekt in Bleiswijk een compleet nieuw distributiecentrum dat plaats biedt aan 50.000 verschillende artikelen. Het nieuwe distributiecentrum komt in de plaats van vier regionale warehouses van Hagemeyer Nederland, één van de drie banners van Rexel Nederland.

Rexel implementeert schaalbaar orderpickconcept
Rexel-MAAS

Het nieuwe distributiecentrum bestaat uit twee cellen van 10.000 vierkante meter. Voor de logistieke inrichting zijn MAAS Internal LogistiX  en Constructor Dexion  ingeschakeld. "Als we iets aan de inrichting willen wijzigen, wordt dat door onze contactpersoon bij MAAS Internal LogistiX ter plekke op de laptop aangepast. We hoeven niet eerst twee weken op een nieuwe tekening te wachten", vertelt Bas Otten, supply chain director van Rexel Nederland .  "Wij werken al jarenlang met MAAS Internal LogistiX en we vullen elkaar goed aan", verklaart regio manager Bert Geluk van Constructor Dexion, dat als projecttrekker optreedt.

 

Centralisatie
De inrichting van het nieuwe distributiecentrum is een gevolg van de overname van Hagemeyer door de Rexel Group in 2008. Een jaar na de overname is besloten om de Nederlandse operaties van deze internationale groothandels samen te voegen. Een belangrijk onderdeel van dit meerjarenplan is de centralisatie van de logistiek. De vier huidige regionale warehouses worden vervangen door één nieuw logistiek centrum in Bleiswijk. "Aanvankelijk hadden we hiervoor het bestaande warehouse in Bergschenhoek in gedachten, maar dat is een langwerpig pand met veel deuren dat vooral geschikt is voor crossdocking. Hier in Bleiswijk beschikken we over een nieuw vierkant pand dichtbij de snelweg dat voldoet aan alle moderne eisen", besluit Otten.

 

Stellingen
Het nieuwe distributiecentrum telt straks bijna 11.000 opslaglocaties voor pallets en andere grote artikelen die niet op een pallet passen. Het grootste deel van de 50.000 elektrotechnische artikelen bestaat echter uit kleingoed. Voor de snellopers onder het kleingoed heeft Rexel Nederland doorrolstellingen met in totaal 1100 kanalen aangeschaft. De rest ligt in 2000 secties legbordstellingen met een totale schaplengte van 26 kilometer. Deze legbord- en doorrolstellingen bevinden zich deels op de begane grond en deels op een verdiepingsvloer. Zowel de stellingen als de vloerconstructie worden geleverd door Constructor Dexion.
 

Reageer op dit artikel