nieuws

Pallet schuiflade systeem bevordert veilig werken

Warehousing

Voor het veiliger werken op de magazijnvloer heeft Bonnema een pallet schuiflade systeem ontwikkeld dat wordt aanbevolen door Health and Safety autoriteiten. Het schuifsysteem zorgt voor betere arbeidsomstandigheden vooral bij het in- en uitnemen van pallets in stellingen. Bovendien veroorzaakt het systeem minder kans op schades en wordt sneller werken bevorderd.

Pallet schuiflade systeem bevordert veilig werken
Voor het veiliger werken op de magazijnvloer heeft Bonnema een pallet schuiflade systeem ontwikkeld dat wordt aanbevolen door Health and Safety autoriteiten.

Tegelijkertijd is het pallet schuiflade systeem veel simpeler in de handeling en is meer overzicht op de aanwezige pallets in het magazijn. Dit gegeven zorgt tegelijk voor zowel een tijd- als geldbesparing.

 

Variatie gewicht

De Bonnema pallet schuiflades kunnen zonder problemen worden geïnstalleerd op de leggers van bijna alle soorten palletstellingen. Het standaard type is ontworpen voor de Europallets 800×1200 mm met een maximaal laadvermogen van tussen de zeshonderd en duizend kilogram, andere gewichtmaten zijn overigens ook mogelijk.

 

Meer overzicht

De werking van het systeem is simpel: De pallet wordt door een vorkheftruck op de schuiflade geplaatst die daarna eenvoudig tot tweederde van de palletlengte kan worden uitgetrokken. Dat zorgt voor een vrije toegankelijkheid tot drie zijdes van de pallets. Het voordeel is dat er niet veel moeite hoeft worden gedaan om aan de achterzijde van de pallet te komen. De pallets zijn gemakkelijk in en uit te laden, waardoor er een beter overzicht ontstaat over het magazijn.

 

Duits-Nederlands bedrijf

Naast de schuiflades heeft het Nederlands-Duitse bedrijf Bonnema ook nog langgoed – en plaatwerkopslagsystemen, dynamische opslagsystemen, palletstellingen, automatische plaat sorteer en opslag systemen in zijn assortiment. Het bedrijf is actief in de Benelux, Duitsland en Scandinavië.

Reageer op dit artikel