nieuws

Logistica 2012 trekt nu al veel exposanten

Warehousing

De aanmeldingen van exposanten voor de vakbeurs Logistica in november komen nu al op gang. Inmiddels is al 70 procent van het geplande vloeroppervlak bezet en er komen grote namen.

Logistica 2012 trekt nu al veel exposanten
Logistica 2012

"We merken dat veel bedrijven nu al enthousiast nadenken over nieuwe concepten die worden gepresenteerd tijdens de beurs", zegt Frank Klein Tank , projectmanager van Logistica en werkzaam voor VNU. "Er is weer veel interesse vanuit de markt om aanwezig te zijn tijdens het grootste logistieke vakevenement van Nederland. Een groot aantal bedrijven heeft zich inmiddels ingeschreven waarbij, naast de bekende markt leidende namen, ook weer veel nieuwe leveranciers van de partij zijn".

 

Grote heftrucknamen
Nadat eerder ToyotaJungheinrichCrepa  en Atlet al aankondigden acte de presence te geven, hebben inmiddels ook Still Intern Transport  en Motrac Intern Transport  zich ingeschreven voor de komende Logistica. Still liet drie jaar geleden nog verstek gaan op de Logistica. Frank Klein Tank: "Het is perfect dat ook deze laatste twee topaanbieders aanwezig zijn op de beurs. Zij maken het aanbod op het gebied van mobiel intern transport nu al zeer compleet."

    

Marco de Bos , algemeen directeur Motrac Intern Transport: "Logistica is voor ons een goed platform om nieuwe innovatieve oplossingen te introduceren. Daarnaast is het voor ons een mooie manier om in korte tijd veel relaties te ontmoeten en prospects te leren kennen." Hyster heeft deelname aan Logistica nog in overweging. "Binnenkort nemen we een beslissing over deelname", stelt perswoordvoerder Rob Waldhober van Barloworld Intern Transport . Hetzelfde geldt volgens perswoordvoerder Monique Suiker voor Crown Intern Transport .

  

Warehouse en distributiesystemen
Ook de sector met geïntegreerde transport- en opslagsystemen is al goed vertegenwoordigd op de beursvloer. Uit binnen- en buitenland komen exposanten met nieuwe oplossingen en verbeteringen van bestaande concepten. René Wolters van Knapp Benelux : "Als innovatieve partij willen we een paar nieuwigheden laten zien, waaronder waarschijnlijk een compleet nieuwe pickrobot die volledige automatisch items kan picken. Dat is iets wat bijna nergens te zien is. Daarnaast tonen wij doorontwikkelingen van onze OSR shuttlesystemen. Wij zien voor onze noviteiten veel potentieel in de markt en een kans om te werken aan onze naamsbekendheid. Voor ons is Logistica in de Benelux de belangrijkste beurs op dit gebied om in contact te blijven met bestaande en potentiele relaties."

    

Allernieuwste orderverzameltechnieken

Arie Ariese, directeur SSI Schäfer : "We zullen naast onze vertrouwde producten weer allerlei noviteiten laten zien die ons bestaande assortiment verder versterken. Zo zullen we onder andere naast de Logimat, een nieuw type plateaulift, de allernieuwste orderverzameltechnieken en werkplekomgevingen tonen. Voor ons is Logistica eens per drie jaar een absoluut hoogtepunt waar we heel lang de vruchten van plukken."

 

Jubileum
Peter Leerintveld van Logistore : "Wij laten tools, hulpmiddelen en methodes zien om logistieke bedrijfsprocessen snel, slim en slank te organiseren. Dit jaar bestaat Logistore 25 jaar en dat zullen we tijdens Logistica zeker niet onopgemerkt voorbij laten gaan."

  
Value Added Logistics
Naast de vertrouwde logistieke thema´s op het gebied van intern transport, zoals veiligheid, ergonomie en efficiënter werken, komen dit jaar ook de ontwikkelingen op het gebied van value added logistics (VAL) en webwinkellogistiek uitgebreid aan bod. De sector logistieke dienstverlening krijgt een eigen locatie op de beursvloer om nieuwe ontwikkelingen met het publiek te kunnen delen, zo vertelt Klein Tank. "Uit de bezoekersenquête van de vorige editie bleek dat er behoefte is om kennis te maken met de mogelijkheden die logistieke dienstverleners kunnen bieden. Tijdens de komende Logistica verwezenlijken wij deze wens."

    

Extra aandacht webwinkelen
Klein Tank: "Ook komt er extra aandacht voor de dynamiek die het webwinkelen  veroorzaakt binnen het logistieke vakgebied. De groei van ongeveer 10 % per jaar in de online business is indrukwekkend. De impact op het logistieke proces in de warehouse omgeving is enorm; steeds grotere aantallen kleine orders moeten zeer snel geleverd worden op huisadressen door heel Europa. Dan hebben we het nog niet eens over de retouren gehad. Het slim organiseren van logistiek wordt in deze tak van sport steeds meer een concurrentiewapen. Uiteraard krijgt ook deze ontwikkeling de volle aandacht tijdens Logistica."

  

ICT & Logistiek
Gelijktijdig met Logistica 2012  vindt ICT & Logistiek  plaats, de jaarlijkse vakbeurs met een totaal aanbod van ICT toepassingen en -diensten in de logistieke keten. Logistica is van 13 tot en met 16 november 2012 in Jaarbeurs Utrecht.

   

Bekijk hieronder foto’s van de vorige editie in 2009:

 

 

Reageer op dit artikel