nieuws

Lichtgewicht pallet levert transportvoordeel op

Warehousing

Presswood uit Ermelo heeft twee nieuwe pallettypes geïntroduceerd die lichter in gewicht zijn en efficiënter stapelbaar. Bovendien hebben ze een laag vochtgehalte van vier procent. De nieuwe pallets zijn daarnaast ISPM-15 proof en daardoor geschikt voor exportdoeleinden.

Lichtgewicht pallet levert transportvoordeel op
Presswood uit Ermelo heeft twee nieuwe pallettypes geïntroduceerd die lichter in gewicht zijn en efficiënter stapelbaar.

Aan deze nieuwe pallettypes heeft de R&D afdeling van Presswood meer dan een jaar gewerkt. Deze pallets met de typenamen F8LF5 en de F10-4 zijn deze maand op de markt geintroduceerd.

 

Het type F8LF5 heeft net als alle andere F8 types een afmeting van 1200 x 800 mm (europallet formaat). Het eigen gewicht van deze pallet bedraagt slechts 9,5 kg en de draagkracht komt rond de 750 kg uit. Het tweede nieuwe type Presswood pallet, de F10-4, heeft een afmeting van 1200 x 1000 mm (industrie formaat) en een eigen gewicht van 13,5 Kg.

 

Beide pallets hebben dezelfde specifieke eigenschappen als alle Presswood pallets: ronde hoeken voor het eenvoudig makkelijk verwerken van rekwikkel folie en een doordachte vorm van nestbaar stapelen waardoor er zestig pallets in een stapel passen.

 

Het plaatsbesparende effect levert een volgens Presswood een groot transportvoordeel op. In een volle vrachtwagen van 33 palletplaatsen passen 495 houten pallet van het formaat 1200 x 800 mm. Met de F8LF4 kan een vervoerder vier keer zo veel pallets vervoeren. In een standaard vrachtwagen van 33 palletplaatsen passen 1.980 Presswood pallets. De besparing in transportkosten betekent ook winst voor het milieu. Overigens zijn alle Presswood pallets voorzien van het  PEFC-keurmerk, het predicaat voor duurzaam produceren.

Reageer op dit artikel