nieuws

Kühne + Nagel zet hybride heftrucks op beursterreinen in

Warehousing

Logistiek dienstverlener Kühne + Nagel heeft 20 hybride vorkheftrucks van Still in gebruik genomen. Het betreft allemaal huuretrucks van het type RX70 Hybride. Deze milieuvriendelijke heftrucks worden ingezet op de beursterreinen van München, Nürnberg, Hannover, Köln en Düsseldorf.

Kühne + Nagel zet hybride heftrucks op beursterreinen in
Kuhne en Still

Kühne + Nagel  is met de ingebruikname van de trucks de eerste beursexpediteur in Duitsland, die een complete vloot Still RX 70 Hybride trucks inzet. "Het is ons doel om onze efficiency bij het verwerken van opdrachten op de beursterreinen continu te verbeteren en dat op een zo milieuvriendelijk mogelijke wijze", zegt Jörn Schneemann, directeur van Kühne + Nagels beursdivisie KN Expo Service.

 

Zuinigste 

"De hybride RX 70 van Still  is als beste uit onze test naar voren gekomen. Het energieverbruik was 1,2 liter per uur lager vergeleken met andere heftrucks. De RX 70 Hybride haalt zijn aandrijfenergie uit een dieseltank en uit extra high-performance double-layer condensatoren, ook wel ultra-caps genoemd, in de achterzijde van de truck. Zodra de truck afremt, wordt de daarbij vrijkomende energie opgeslagen in de ultra-caps om vervolgens efficiënt te worden hergebruikt tijdens het accelereren. Dankzij deze circulatie bespaart de toch al efficiënte dieselheftruck nog eens 15 procent energie extra.

Reageer op dit artikel