nieuws

Jungheinrich bouwt nieuwe fabriek

Warehousing

Heftruckfabrikant en magazijninrichter Jungheinrich bouwt een nieuwe fabriek voor magazijntrucks en warehouse equipment. Deze wordt gebouwd nabij de bestaande productiefaciliteit voor heftrucks en magazijntrucks in het Zuid-Duitse Moosburg. Voor de nieuwbouw is 40 miljoen euro gereserveerd.

Jungheinrich bouwt nieuwe fabriek
Jungheinrich fabriek Moosburg

Ondanks de huidige economische tegenwind voorziet voorzitter van de Raad van Bestuur Hans-Georg Frey van Jungheinrich Duitsland de komende jaren structureel herstel en groeivooruitzichten. Daar gaat het concern nu al op anticiperen. De huidige productiefaciliteit in Moosburg is daartoe volgens Frey ontoereikend.

 

Overhevelen 

De productie van magazijntrucks en warehouse equipment wordt t.z.t. naar de nieuwe fabriek overgeheveld. De productie van counterbalanced IC en elektrische vorkheftrucks blijft gehandhaaft in de huidige fabriek. De productiecapaciteit zal daar in fases verder worden verbeterd en verhoogd. Het bouwperceel bevindt zich op drie kilometer afstand van de huidige locatie en omvat 60.000 vierkante meter. De bouw start in april van dit jaar; de oplevering staat gepland voor najaar van 2013. Het personeelsbestand in Moosburg omvat circa 960 medewerkers, waarvan zo’n 260 zijn toegewezen aan de magazijntrucks en warehouse divisie.

Reageer op dit artikel