nieuws

Docdata neemt pakketsorter in gebruik

Warehousing

Docdata heeft een nieuw distributiecentrum gebouwd. Van Riet heeft daaraan een bijdrage geleverd door een pakketsorter te installeren die dozen uit de verschillende verpakkingsafdelingen sorteert op vervoerderregio.

Docdata neemt pakketsorter in gebruik
Doc Data Van Riet sorter

Het hart van de pakketsorter is een Closed Deck HC Sorter die pakketten door middel van glijschoenen sorteert. De Closed Deck uitvoering voorkomt dat er materiaal tussen de lamellen door in het binnenste van de sorter kan vallen. Verder is het volgens Van Riet  een stille glijschoensorter die weinig onderhoud nodig heeft. Het gehele material handling systeem bestaat uit aanvoerbanen vanuit de verschillende inpakgebieden, samenvoeging van pakketten, identificatie, pakket sorteer software systeem, de sorter en 35 uitgangen. Het systeem sorteert 4000 pakketten per uur.

 

E-commerce 

Docdata fulfilment in Waalwijk is in Nederland de grootste aanbieder van e-commerce fulfilment diensten en verzorgt vanuit eigen magazijnen in Nederland, Duitsland en Groot-Brittannië logistieke diensten voor e-commerce bedrijven zoals Bol.com, de Bijenkorf, V&D en Zalando.

Reageer op dit artikel