nieuws

DHL verbetert inbound- en orderpickproces met RF-scanning

Warehousing

Om het proces van inkomende producten en het orderverzamelen te verbeteren, heeft DHL Supply Chain in Beringe een nieuw inbound sortersysteem met RF scanning geïmplementeerd. Het systeem is geleverd door Inther Logistics Engineering en is inmiddels operationeel.

DHL verbetert inbound- en orderpickproces met RF-scanning
RF Scanning

Kern van het systeem is dat er eerst een consolidatieslag wordt doorgevoerd, alvorens de goederen in het palletwarehouse worden opgeslagen. Een conveyorsystem transporteert de binnenkomende goederen naar de consolidatie area, waar de operator ze tijdelijk opslaat met behulp van RF scanning. Ook het order picking proces verloopt via RF scanning. De aansturing van de operators en de material handling equipment vindt plaats via Inther LC, het door Inther ontwikkelde Warehouse Control System.

 

Logistieke dienstverlening
Voor één van de klanten verwerkt DHL Supply Chain  binnen het EDC in Beringe dagelijks meer dan 20.000 spare parts. De mechanisering heeft voor deze klant bijgedragen aan een verdere optimalisatie van de goederenontvangst en het picking proces. Als system integrator ontwerpt, realiseert en onderhoudt Inther Logistics Engineering  systemen voor de logistieke processen in magazijnen en distributiecentra. Deze systemen variëren van eenvoudige Pick to Light en Voice oplossingen tot en met volledige gemechaniseerde systemen.

Reageer op dit artikel