nieuws

Container Centralen weigert reparatie van namaakplaten

Warehousing

Om het CC poolsysteem van Deense karren op de lange termijn veilig te stellen, zal Container Centralen (CC) met onmiddellijke ingang alleen nog kapotte originele platen ter reparatie accepteren. Kapotte imitatie platen van spaanplaat of metaal worden niet meer gerepareerd.

Container Centralen weigert reparatie van namaakplaten
Container Centralen

 In de afgelopen twee jaar is de Pool van Container Centralen overstroomd met namaakplaten voor hun Deense karren. Het percentage platen met een lage kwaliteit is zo hoog dat het de algemene kwaliteit van de Pool beïnvloedtOm de nieuwe procedure in te kunnen voeren, zijn alle CC-depots voor een periode van twee weken gesloten voor het inleveren van defect CC Container-materiaal (onderstellen, staanders, platen). Dat betekent dat de depots uiterlijk maandag 20 februari 2012 weer opengaan voor het inleveren van materialen.

 

Reparatiekosten
Container Centralen had in 2011 een aanmerkelijke groei in reparatie en onderhoudskosten van 25%. Aangezien de reparatiekosten van kapotte kopieplaten een extra belasting worden voor het gehele CC Pool System, ziet CC zich nu genoodzaakt maatregelen te treffen om een einde te maken aan deze situatie. "Deze oplossing is de beste manier om het herhaaldelijk verhogen van de jaarlijkse pool fee met een aantal euro per CC Container te vermijden", verklaart Tonny Vangsgaard Gravesen, CEO van CC. "Dit was ook de reden waarom wij in 2006 een spaanplaat maatregel hebben doorgevoerd om het aantal spaanplaat platen in het systeem te verminderen en te voorkomen dat onze klanten voor de kosten van deze reparaties moesten opdraaien."

 

Herkenning
De onderscheidende eigenschap van originele CC platen is een minimale dikte van de haak op de platen (zie foto boven). Het klinkt nogal tegenstrijdig, maar als de meetkaliber past, dan is de haak te dun en is ook de plaat dus namaak. Deze meetkaliber is gratis bij CC aan te vragen. CC ziet in dat de kopieplaten nog altijd nodig zijn in de markt om tijdens de dagelijkse activiteiten over voldoende platen te kunnen beschikken. Daarom zal CC niet kapotte kopieplaten blijven innemen en uitgeven. Kapotte kopie platen worden echter niet meer voor reparatie geaccepteerd. "Onze relaties profiteren van de besparingen, welke gerealiseerd worden door het niet meer repareren van kapotte kopie platen. Wij zullen daarom de standaard poolfee prijs met een additionele €0,50 per CC Container verlagen op facturen per 1 oktober 2012. Wanneer het volledige resultaat is bereikt, worden de prijzen verder aangepast," zegt Tonny Vangsgaard Gravesen.

 

Nieuwe plaat
CC ontwikkelt al sinds vorig jaar een volledig kunststof CC Container plaat met RFID . De productie van de nieuwe duurzame lichtgewicht plastic plaat zal dit jaar starten en de plaat zal geïntroduceerd worden in de markt voor het hoogseizoen 2013. De nieuwe plaat is lichter is en gemakkelijker om mee te werken,. Bovendien zal de poolfee lager zal zijn voor deze plastic platen. Klanten ontvangen dit jaar meer informatie over de prijzen.

Reageer op dit artikel