nieuws

Bufferen op klein oppervlak

Warehousing

Op slechts enkele vierkante meters is al een behoorlijke buffercapaciteit te realiseren, dat bedacht Nedpack zich op aangeven van een klant die kennis maakte met het liftsysteem Prorunner mk5.

Bufferen op klein oppervlak
Nedpack Prorunner buffersysteem

Het nieuwe buffersysteem is gebaseerd op de productlift. In wezen ondergaat de lift weinig verandering. Er komen alleen meer lastdragers bij. Afhankelijk van de beschikbare hoogte is dat veel of weinig. Door meerdere liften in serie aan elkaar te koppelen ontstaat waar nodig ook bij een lage bouwhoogte de gevraagde capaciteit.

 

Eerst drogen voor volgende processtap

Nedpack zet de productlift in de markt als alternatief voor de bekende accumulerende rollenbanen. De Prorunner mk5 is een compact systeem, dat werkt volgens het principe van een paternoster. De toepassingen zijn ruim. De eerste implementatie is bij een bedrijf in de auto-industrie, waar producten een tijdlang – ongeveer 2 uur – moeten drogen voor ze een volgende processtap in gaan.

 

Maar Nedpack ziet zeker ook kansen in het eindverpakkingsproces, waarbij het buffersysteem kan worden gebruikt als accumulatiesysteem voor een palletiseermachine. Verschillende producten van verschillende productielijnen kunnen tijdelijk in dit systeem worden ‘geparkeerd’, totdat genoeg identieke producten verzameld zijn om een pallet te bouwen. Vervolgens kunnen die identieke producten achter elkaar worden uitgevoerd richting de palletiseermachine.

 

In warehouses kan het buffersysteem worden gebruikt voor het consolideren van orders die afkomstig zijn uit verschillende opslaggebieden. Ook is het dankzij dit systeem mogelijk om bakken met snellopers in de buurt van orderpickstations te parkeren en niet na elke pick weer helemaal naar het opslagsysteem te transporteren.

 

Alle producten blijven horizontaal

De productlift is behalve compact ook flexibel. Producten kunnen zonder aanvullende voorzieningen in drie richtingen worden in- en uitgevoerd. Of het nu gaat om dozen, kratten, trays of zakgoed: producten blijven dankzij het paternosterprincipe tijdens de hele omloop horizontaal gepositioneerd en worden zonder kritische productovergangen in- en uitgevoerd. Productvervorming is niet aan de orde. Voor zakgoed gebruikt Nedpack snarenbanen als transportmiddel.

 

De gesloten aandrijving zorgt voor relatief weinig wrijving, waardoor het energieverbruik laag uitpakt. Doordat het systeem zichzelf in evenwicht houdt, hoeft de motor alleen de last en niet de lastdrager voort te stuwen. Daardoor kan met een laag motorvermogen worden gewerkt, wat resulteert in een besparing ten opzichte van andere liftsystemen. Normaal heeft de productlift een 0,37 kW motor, voor de functie buffersysteem werkt de fabrikant met motoren van 0,55 kW. Voor een normale productlift rekent Nedpack een fixed prijs van 6.750 euro.

 

Meer informatie, kijk op de website van Nedpack

Reageer op dit artikel