nieuws

Agristo bouwt hoogste silomagazijn van de Benelux

Warehousing

Agristo Nederlanden Egemin Automation hebben een miljoenencontract afgesloten voor de bouw van een groot automatisch hoogbouwmagazijn van 40 meter hoog in Tilburg. Deze wordt gebruikt voor de opslag van diepgevroren frieten bij een temperatuur van -25 °C.

Agristo bouwt hoogste silomagazijn van de Benelux
Agristo

Het 40 meter hoge magazijn krijgt een totale breedte van 53 m en een ganglengte van 78 m. Het diepvriesmagazijn gaat ruimte bieden voor ongeveer 25.600 europallets. Egemin doet het projectmanagement en de systeem besturing en SSI Schäfer bouwt als onderaannemer de stellingen voor het diepvriesmagazijn in een silobouwconstructie. Dat houdt in dat alle palletstellingen eerst worden gemonteerd. In een volgende fase worden de hoge palletkranen – acht stuks in totaal – tussen de stellingen geïnstalleerd. Vervolgens worden de dak- en gevelplaten aan de stellingen bevestigd.

 

Het automatische magazijnproject ging begin januari 2012 van start en zal 1 jaar duren. Het maakt deel uit van een groter totaalproject voor Agristo , dat eveneens bestaat uit de bouw van een omvangrijke conveyorinstallatie, die de productie met het magazijn en het magazijn met de laaddokken en het oude magazijn verbindt. In een derde fase is Agristo van plan het oude magazijn uit te rusten met nieuwe sturingen en software.

 

Inrichting 

De indrukwekkende omvang van het project omvat ook acht palletkranen van 40 meter hoog, conveyorsystemen en draaitafels aan de voorzijde van het magazijn en de siloconstructie. Bovendien levert Egemin Automation  ook alle besturingen voor de apparatuur en gespecialiseerde software voor magazijnbeheer en aansturing (E’wcs en E’wms). Voor de invoer en uitvoer van pallets worden drie conveyors op verschillende niveaus voorzien. Een daarvan wordt gebruikt voor de invoer en twee voor de uitvoer. Met deze configuratie zijn piekcapaciteiten van 100 pallets IN en 240 pallets UIT te bereiken.

 

Voordelen
Silomagazijnen bieden tal van voordelen in vergelijking met traditionele magazijnen:
• Compacte constructie, waardoor er veel minder ruimte nodig is;
• Snellere montage, waardoor het project sneller voltooid kan worden;
• Lagere bedrijfskosten, dankzij efficiënter energiebeheer, verlichting, ruimtebesparing.

Reageer op dit artikel