nieuws

WDP ontwikkelt dc bij Schiphol voor Rapid Logistics

Warehousing

WDP ontwikkelt dc bij Schiphol voor Rapid Logistics
Artist impression van het nieuwe distributiecentrum van WDP op Schiphol Logistics Park

Logistiek vastgoedontwikkelaar WDP start op Schiphol Logistics Park de ontwikkeling van een nieuw distributiecentrum. Logistiek dienstverlener Rapid Logistics wordt na oplevering huurder van het pand dat een oppervlak krijgt van 10.000 vierkante meter. Het totale investeringsbudget bedraagt 14 miljoen euro.

De bouw van dit distributiecentrum was overigens door de Belgische vastgoedontwikkelaar al eerder aangekondigd. De bouwstart werd vertraagd door allerlei ‘opschortende voorwaarden’ zoals het verkrijgen van de benodigde vergunningen.

 

Twee ontwikkelaars 

WDP investeert met mede-ontwikkelaar Minerva Development uit Amsterdam in dit vastgoedproject dat op het nieuwe logistieke bedrijvenpark Schiphol Logistics Park (SLP) wordt gerealiseerd en waarvan Schiphol Area Development Company (SADC) eigenaar is. De bouw van het pand is in handen van Bouwbedrijf Sprangers uit Breda.

 

Vaste huurovereenkomst

De oplevering van het dc vindt dit jaar gefaseerd plaats. In de loop van het derde kwartaal moet het pand volledig zijn opgeleverd. Rapid Logistics, gespecialiseerd in luchthavengebonden logistiek in de regio Schiphol, wordt huurder van de nieuwe site, die op basis van het ontwerp dingt naar het BREEAM-NL certificaat met de status: ‘very good’ . De logistiek dienstverlener heeft een vaste huurovereenkomst gesloten van tien jaar vast. Het dc wordt onderdeel van de WDP portefeuille in Nederland.

 

Groei vastgoedportefeuille

WDP zegt met de aangekondigde bouw van dit dc op SLP dat het zijn positie in tweede thuismarkt Nederland verder versterkt. De logistiek vastgoedportefeuille groeit van het Belgische vastgoedbedrijf groeit met deze laatste aanwinst naar een totale waarde van 220 miljoen euro.

 

Nichemarkt Schiphol

Met dit project wil WDP zich ook op de kaart zetten van de nichemarkt rond Schiphol, dat behoort tot één van de belangrijkste logistieke regio’s in Nederland.

Reageer op dit artikel