nieuws

Vanderlande sleept twee grote orders in de wacht

Warehousing

Het Veghelse bedrijf Vanderlande Industries heeft deze week twee grote orders in de wacht gesleept. Voor webwinkelgigant Zalando wordt het nieuwe distributiecentrum in Erfurt ingericht en in Oman gaat Vanderlande bagagesystemen leveren aan twee luchthavens.

Vanderlande sleept twee grote orders in de wacht
In het nieuw distributiecentrum van Zalando installeert Vanderlande onder andere een Quickstore HDS shuttle systeem.

Vanderlande Industries zal in het nieuwe dc van Zalando verantwoordelijk voor de levering van het gehele material handling systeem dat bestaat uit: een Quickstore HDS shuttle systeem, een Crossorter 1500 (cross belt sorter, red.), een legbordstellingengebied en een intern transportsysteem voor bakken en dozen. Voor de logistieke IT koos Zalando Dr. Thomas + Partner. Dit bedrijf was ook nauw betrokken bij het systeemontwerp.

 

Uitbreiding assortiment 

In Erfurt bouwt Zalando volgens eigen zeggen de ‘grootste garderobe’ van Duitsland. Het dc krijgt een oppervlakte van 78.000 vierkante meter en zal in het voorjaar van 2013 in gebruik genomen worden. Het nieuwe distributiecentrum, dat ontwikkeld wordt door Goodman, moet voor de online kleding- en schoenenretailer de basis gaan vormen voor verdere groei en geleidelijke uitbreiding van het assortiment.

 

Bagagesystemen in Oman

Vanderlande sloot deze week ook een grote order in Oman. In het bijzijn van koningin Beatrix, die op staatsbezoek was in het oliestaatje, werden afgelopen dinsdag officieel de handtekeningen gezet onder twee grote contracten. Vanderlande gaat in Oman voor ruim 50 miljoen euro aan bagagesystemen bouwen op de luchthavens van Muscat en Salalah. In 2014 moet deze beide projecten afgerond zijn.

Reageer op dit artikel