nieuws

Operational lease voor zwenkarmstellingen

Warehousing

Im- en exportbedrijf Dumeta uit Oldenzaal biedt klanten een leaseconcept aan voor haar zwenkarmstellingen. Het gaat hierbij om een operational lease, waarbij het mogelijk is voor bedrijven om magazijn- en opslagstellingen in bruikleen te nemen, tegen een maandelijkse vergoeding, met recht van koop na afloop van het contract.

Operational lease voor zwenkarmstellingen
Im- en exportbedrijf Dumeta uit Oldenzaal biedt klanten een leaseconcept aan voor haar zwenkarmstellingen.

De zwenkarmstellingen van Dumeta worden vooral toegepast voor de opslag van lange producten zoals buizen, assen en staven. Tot nu toe werden ze in Nederland, maar ook daarbuiten, verkocht via dealers en importeurs.

 

Operational lease

Deze afzet zal ook in die vorm blijven bestaan, maar vanwege de huidige crisis hebben volgens Jos Lotgerink, algemeen directeur van Dumeta veel productiebedrijven het zwaar, waardoor bedrijven kampen met liquiditeitsproblemen. "Veel potentiële klanten zien het voordeel van onze stellingen zeker in, maar hebben het geld nodig om de onderneming draaiende te houden. Daarom bieden wij deze nieuwe vorm van operational lease, omdat het de ondernemer ‘financiële lucht’ geeft. We spreken in dit geval dan ook niet van een financiering, want daar zijn banken voor."

 

Voordelen

De zwenkarmstellingen van Dumeta hebben een aantal voordelen ten opzichte van conventionele magazijnstellingen. Lotgerink zegt hierover op de website van Metaalnieuws: Lotgerink: "Een heftruck is bijvoorbeeld niet meer nodig. De zwenkarmen van de magazijnstellingen kunnen uitgedraaid worden, zodat de stalen buizen of staven goed bereikbaar zijn voor bijvoorbeeld een bovenloopkraan. Daardoor bespaart het systeem ruimte, omdat de stellingen dichter op elkaar geplaatst kunnen worden."

 

Europese uitrol 

Momenteel heeft Dumeta twaalf standaard versies, zoals versies voor de opslag van 3 of 6 meter materiaal, enkele of dubbelzijdige uitvoeringen, en 5, 6 of 7-laags uitvoeringen, met elk maximaal 2 ton per laag, waardoor er bijvoorbeeld in totaal 28 ton aan materiaal opgeslagen kan worden in een dubbelzijdige 7-laags uitvoering met een vloeroppervlak van circa 21 vierkante meter.

Dumeta wil het leaseconcept naast Nederland ook in de rest van Europa lanceren

Reageer op dit artikel