nieuws

Industriële trekker met scooterbediening

Warehousing

Voor het eerst brengt heftruckfabrikant Hyster een industriële trekker op de markt. De nieuwe trekker heeft een trekcapaciteit van 5 ton en moet zich vooral gaan bewijzen in productieomgevingen bij de aan- en afvoer van onderdelen. Maar ook andere toepassingsgebieden zijn mogelijk.

Industriële trekker met scooterbediening
Hyster industriële trekker

De nieuwe trekker LO5.0T van Hyster heeft een krachtige acceleratie en een maximale rijsnelheid van 7,0 km per uur bij maximale belasting en 12,0 km per uur zonder belasting. De aandrijving bestaat uit een AC-tractiemotor van 2,6 kW, een batterij van 24 V (465 of 620 Ah) en een functie voor regeneratief remmen.

 

Meerdere toepassingen zijn mogelijk

Het ontwerp omvat een universele flens, die geschikt is voor diverse soorten koppelingen, zodat de truck een groot aantal toepassingen aan kan. Trekkers worden veel gebruikt bij de montage en levering van onderdelen in autofabrieken en andere industrieën met aanvoer van onderdelen voor lopende band werkzaamheden, maar ook bij distributie van post en pakketten, voor transport van containers (veilingen), bij intern transport in instellingen in de gezondheidszorg en voor distributie bij groothandelsbedrijven.

 

Scooterbediening met vingertiptoetsen

De trekker is gebaseerd op de onlangs gepresenteerde laagheffende orderverzamelaar van Hyster en is voorzien van een stuursysteem in de vorm van scooterbediening. De scooterbediening heeft vingertiptoetsen en is gemonteerd op een gekantelde plaat, zodat de bestuurder zijn arm en schouder minder hoeft te bewegen en dus minder snel vermoeid of overbelast raakt.

 

Het comfortabele werkplatform heeft een opstaphoogte van 150 mm en is 520 mm breed. Dit maakt het werken gemakkelijker en het in en uit stappen, waardoor de bestuurder minder hoeft te bewegen en zo kostbare tijd bespaart. Daarnaast kan de bestuurder de trekker dankzij de kruipsnelheidsfunctie naar de volgende locatie rijden, zonder dat hij op de truck hoeft te stappen.

 

Betrouwbaar met een stalen frame

De verschillende instellingen, zoals de snelheidsbeperking in bochten, kunnen via de console door een onderhoudsmonteur worden aangepast, om de prestaties van de trekker af te stemmen op iedere toepassing. Intensieve testen in de praktijk hebben aangetoond, dat de LO5.0T een model is met een robuust stalen frame, IP65-regelaars en uitstekende toegang tot de onderhoudspunten.  De elektrische onderdelen zijn gemonteerd op een ondersteuningspaneel, dat met drie punten is bevestigd voor snelle toegang.

 

De nieuwe trekker kan worden geleverd met diverse opties voor de aandrijfwielen. Hyster biedt diverse opladers en drie verschillende opties voor zijdelingse batterijwisseling. De truck is aangepast beschikbaar voor gebruik in koelhuizen en is verkrijgbaar met twee startsystemen: een contactschakelaar met sleutel of een toetsenpaneel.

 

In Nederland is Barloworld de importeur van Hyster vorkheftrucks en warehousetrucks.

Reageer op dit artikel